TVC 1 volop in training voor seizoen in district Oost

De hoofdmacht van TVC’28 speelt komend seizoen weer in district Oost. Afgelopen jaar zette de spelersbus koers naar noordelijke oorden met ontmoetingen in Groningen, Leeuwarden en Heerenveen. Niet dat de Tubbergenaren daarom gevraagd hadden maar het besluit van de KNVB was een gevolg van het streven om tot een evenwichtige competitie-indeling te komen.Met de indeling in district Oost gaat de wens van velen in vervulling. Naast de algemene opinie dat de voetbalbeleving in het oostelijke district groter is, staan er interessante derby’s op de rol. Wat te denken van de confrontaties met Twentse bloedbroeders als het Almelose Luctor et Emergo en Rigtersbleek uit Enschede? De Zweef en Heino uit Salland zijn evenmin onbekende tegenstanders. En in de Achterhoek wachten messcherpe duels in voetbalbolwerken als Grol in Groenlo en het Lichtenvoordse Longa’30.

Douwe Jansen
Douwe Jansen is de nieuwe oefenmeester bij TVC 1. De Vriezenvener volgt Philip Agteres op die zijn heil bij DOS’37 heeft gezocht. Jansen krijgt als assistent Bert Folbert uit Hengelo aan zijn zijde.

Spelersgroep
Van de spelersgroep zijn Tim Letteboer (Excelsior’31) en Wout Borgerink (De Tukkers) vertrokken. Wiebe Penterman keert vanuit STEVO 1 terug op het oude nest. Zijn broer Hidde maakt de overstap uit het 2e elftal en vanuit de jeugd drukt Thijs Koopman de neus aan het venster.

Oefen- en bekerwedstrijden
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen neemt TVC 1 opnieuw deel aan het prestigieuze Fletcher-toernooi bij Excelsior’31. Ook wordt gespard tegen KOSC van ‘good old’ Walter Weghorst.

In de bekercompetitie is TVC 1 ingedeeld bij Erica (uit op 24 augustus), het Emmense DZOH (thuis op 30 augustus) en DOS’37 uit Vriezenveen (thuis op 26 augustus).

Competitie
De reguliere competitie begint op 7 september. TVC 1 speelt de eerste competitiewedstrijd thuis. Bemmel is dan de tegenstander. Een week later gaan de Tubbergenaren op bezoek bij Alverna in Wijchen. De 3e competitiewedstrijd is een Twentse aangelegenheid. Dan komt Rigtersbleek naar Tubbergen.

TVC 2
De tweede garnituur van TVC’28 speelt ook komend seizoen op het hoogste platform van het amateurvoetbal: de reserve hoofdklasse. Net als de hoofdmacht staat er een nieuwe trainer voor de groep. Paul Oberjé uit Hengelo neem het stokje over van Jordy Vos die naar UD Weerselo is vertrokken.

In de bekercompetitie is het team ingedeeld bij Tubantia 2, EMMS 2 en ABS 2. Voor de reguliere competitie speelt TVC 2 eerst thuis. Woezik 2 komt op 7 september naar Tubbergen. Ook staat er dit seizoen een prachtige derby op het programma. TVC 2 treft namelijk het gepromoveerde STEVO 2 uit Geesteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen