Reutums spelregelteam zal bliksembezoek Björn Kuipers nooit vergeten

Foto:

Het was voor het spelregelteam van VV Reutum een dag om nooit te vergeten. Omdat het team dit jaar alweer voor de 10e keer kampioen van Nederland is geworden, kwam de beste scheidsrechter van Nederland gisterochtend langs op sportpark De Kottenbrei.

De door veel deskundigen zelfs als beste scheidsrechter van de wereld geziene Björn Kuipers kon ondanks zijn drukke agenda toch een uurtje vrijmaken om met Ralf Benerink, Koen Warring, Jop Vrerink en Casper Kuipers na te praten over het kampioenschap dat zij hebben behaald.
De jongens van VV Reutum trainen in aanloop naar de wedstrijden elke week en het kost meestal meerdere jaren om de ingewikkelde stof te beheersen. Casper Kuipers (14) en Jop Vrerink (14) zitten nu twee jaar in het spelregelteam, Koen Warring en Ralf Benerink al een jaar langer.
Vanaf 1999, toen VV Reutum voor de eerste keer Nederlands Kampioen werd, zijn zo’n 50 jeugdleden geschoold. Niet alleen hebben zij bovengemiddelde kennis van de spelregels, ook dragen zij bij aan een respectvolle benadering van beslissingen van de scheidsrechter. Enige waardering van de KNVB, in de vorm van bijvoorbeeld een bezoek aan een trainingsdag van de scheidsrechters in Zeist zoals in 2007, werkt natuurlijk extra stimulerend.
20140828113635000000
Moment van de week
Voor de kampioenen was dit natuurlijk het moment van hun leven, maar VV Reutum gaat vanaf dit seizoen iedere week een ‘ moment van de week’ uitkiezen in plaats van de ‘man of the match’ verkiezing van de eerste selectie. Dit speciale moment kan van alles zijn, van een mooi doelpunt van een speler uit de F1 tot een verkeerde inworp bij het veteranenelftal. Iedereen die hiervoor materiaal heeft kan dit melden. Meer informatie hierover volgt nog.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen