TVC 1 heeft vanavond genoeg aan een puntje

Na de ongelukkige nederlaag tegen SC Erica stond afgelopen zaterdag het tweede bekerduel op het programma voor TVC 1. Tegenstander was DZOH uit Emmen, dat uitkomt in de 1e klasse Noord van de zaterdagafdeling.

DZOH won haar eerste wedstrijd verassend van DOS’37, maar ging in het tweede bekerduel hard onderuit tegen Erica. Dit is voor TVC’28 een onbekende opponent, welke komend seizoen voor het eerst in de 1e klasse Noord uitkomt.
In de beginfase van het duel was de aanvallende intentie van TVC 1 duidelijk te zien. Met veel pressie en beleving werd er richting het doel van DZOH gespeeld. Dit resulteerde na 3 minuten al in de eerste kans, dat meteen ook een doelpunt opleverde. Een goede combinatie tussen Kelvin Stopel, Sjoerd Grobbink en Stefan Huiskes zorgde ervoor dat laatstgenoemde richting doel kon en de bal hard in het dak van het doel schoot. Na deze snelle voorsprong gingen de Tubbergenaren op jacht naar het tweede doelpunt dat – ondanks een aantal mogelijkheden – uitbleef. Na 20 minuten voetbal werd plots een voorzet door Maarten Booyink tot eigen doelpunt gebombardeerd. Een ongelukkig moment waardoor DZOH op gelijke hoogte kwam. Vlak hiervoor namen de gasten al het heft in handen en werd TVC 1 op de eigen helft teruggedrongen. Na 40 minuten resulteerde dit in de voorsprong voor DZOH. Een onoplettendheid uit een corner zorgde ervoor dat de bal bij de tweede paal vrij kon worden binnengetikt. Hierdoor ging TVC 1, ondanks een sterk begin, met een 1-2 achterstand de rust in.
In het tweede bedrijf startten de Tubbergenaren, net als in de beginfase van het duel, veel sterker dan de gasten. De persoonlijke duels en afvallende ballen werden, in tegenstelling tot het laatste gedeelte van de 2e helft, wel gewonnen. Hierdoor kwam TVC 1 makkelijker aan het voetballen en was het wachten op de gelijkmaker. Nadat Jeffrey Huizinga en Joren Bosch hun schot zag worden geblokt, was het even later Kelvin Stopel wel met de terechte gelijkmaker. Na een hard schot uit een vrije trap van Huizinga was Stopel snel bij de rebound en knikte de bal in het doel.
In de 2e helft domineerde de Tubbergse ploeg en gaf het verdedigend vrijwel niets weg. Een sterke organisatie zorgde ervoor dat de thuisploeg het initiatief weer oppakte en op jacht ging naar het winnende doelpunt. Uiteindelijk maakte Stefan Huiskes zijn 2e doelpunt na een miscommunicatie tussen de doelman en verdediger van DZOH. Deze fout zorgde ervoor dat Huiskes de bal vrij kon binnen schieten. Een terechte voorsprong die door de Tubbergenaren vervolgens ook over de eindstreep werd getrokken.
Een knappe tweede helft bezorgt zo TVC 1 de eerste bekeroverwinning. Dinsdagavond staat het laatste bekerduel op het programma. DOS’37, onder leiding van oud-trainer Philip Agteres, komt dan op bezoek. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt. Bij een gelijk spel of winst zit er voor de Tubbergenaren een volgende ronde in het vat.
Aanstaande zondag begint TVC 1 met de competitie in de 1e klasse Oost. SC Bemmel komt dan op bezoek.