Leerzaam weekend voor Tornado Dames 1

In het afgelopen weekend speelde het nieuw-geformeerde eerste team van Tornado Geesteren maar liefst 14 sets als voorbereiding. “Dat is best vermoeiend, met een redelijk smalle selectie die we dit seizoen tot onze beschikking hebben, maar desondanks zijn we er goed doorheen gekomen”, zo concludeert trainer/coach Gerjan Heerkes

“Op de zaterdag werd het 7e Herman Smienk Tournooi gespeeld, daarover is al eerder bericht. Op de zondag speelden we ook in de Ransuil een driekamp met SC Union 08 Lüdinghausen en Wevo”70 uit Weerselo. Het in de Duitse Regionalliga uitkomende team van SCU Lüdinghausen had na het HST overnacht in Geesteren en nam ook weer deel aan de driekamp. De Duitse Regionalliga is het 4e speelniveau van Duitsland, dus vergelijkbaar met onze 2e Divisie. Echter, de Regionalliga West in Nordrhein Westfalen is een hele sterke competitie en dat was aan deze jonge ploeg ook wel te merken. Doordat we nu op centercourt konden spelen, werd vanaf de eerste bal duidelijk dat er vooral serverend een andere wedstrijd gespeeld zou worden. Vooral SCU Lüdinghausen pakte het serverend sterk op en alhoewel onze passlijn redelijkgoed overeind bleef, kwamen we vooral aanvallend niet genoeg uit de verf. Dat resulteerde in de eerste set in een 19-25 verlies.Vanaf set 2 ging dat onderdeel een stuk beter en omdat we ook onze servicedruk wisten te verhogen, kreeg ook de blokkering meer vat op de Duitse aanvallen. Met 25-16 ging de 2e doorgang ook duidelijk aan ons. Die lijn konden we in de 3e set vasthouden, ook de wissels die werden toegepast haalden het spelletje niet uit het ritme en zo werd ook set drie gewonnen (25-21).”
“In de 2e wedstrijd speelden de Duitse gasten tegen Wevo’70. Ook dit werd een leuke wedstrijd om naar te kijken. De 1te set ging nipt naar de ploeg van Hans Giesselink en in set 2 stoomde de Weerselose ploeg schijnbaar moeiteloos naar een dikke setwinst.  Even leek het er op dat de pijp aan Duitse kant redelijk leeg was, maar zoals we wel weten, weet je dat met onze Oosterburen maar nooit. Die rechtten de rug nog een keer en wisten zo de 3e set te winnen en konden de dag weer positief eindigen.”
l09kh78e7xne1clmm6yuo71x1
“In de 3e wedstrijd speelde Wevo’70 tegen thuisploeg Tornado Dames 1. De vermoeidheid van het HST (8 sets) en de wedstrijd tegen SCU Lüdinghausen zaten goed in de benen. Dat wisten we op voorhand en het is mooi om te zien dat je als ploeg het wel op kunt brengen om in zo’n wedstrijd karakter te tonen – ook al is alles nog zo nieuw. De eindsprint in de 1e set kwam te laat, waardoor Wevo’70 de set binnen kon slepen. De thuisploeg ging vanaf set twee toch weer een versnelling hoger spelen en op basis van een geweldige inzet werden set 2 en 3 gewonnen. Je weet als trainer/coach dat met name set 12, 13 en 14 mentaal erg zwaar zijn om te spelen. Maar het was mooi om te zien dat deze jonge ploeg het mentaal op kon brengen om te blijven spelen in de teamafspraken. Daarbij werd de vermoeidheid ook naar achteren gedrongen en was de wil om er met elkaar een goed einde aan te maken een kippevel-moment aan de rand van het speelveld. Dit weekend konden we dus met een prima gevoel afsluiten, en daar was het resultaat uiteraard ondergeschikt aan. Maar dat ook dat positief was, voelde ook prima!”
“Aankomend weekend spelen we mee om de 23e OTB-Cup in het Duitse Oldenburg. Daar wordt in een tweedaags tournooi in een deelnemersveld van 16 teams uitgemaakt wie de Cup mee mag nemen. De tegenstanders komen uit in de 2e en 3e Bundesliga, dus voor ons een hoog niveau om tegen te kunnen spelen.”
iu3e38iku4edw1eaqezeq3shj
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen