Fleringen 1 pakt eerste driepunter

Tim Meijerink had zich goed voorbereid op het eerste competitietreffen, vandaag thuis tegen Borne. Omdat de Fleringers de eerste wedstrijd vrij waren, gaf het de Fleringer oefenmeester alle ruimte om Borne vooraf aan het werk te zien tegen Sportlust – afgelopen week.

Het strijdplan was er op gericht Borne uitsluitend ruimte geven aan de zijkanten om hen te dwingen via de zijkanten op te bouwen. Dit om zo de angel uit de aanvalsopbouw te halen en doelpuntenmaker Pieterson, en Voogd die als controlerende middenvelder het spel verdeeld, zo weinig speelruimte te gunnen en zoveel mogelijk te isoleren. Dat pakte prima uit. Steven Schepers en Peter Beukerink voldeden prima aan die opdracht en speelden dan ook een uitstekende wedstrijd. In het elftal van Fleringen heeft Dion Wissink zich een basisplek toegeëigend. En dat is terecht. Dion Wissink scoort tot dusver met grote regelmaat, zodat de trainer moeilijk om hem heen kan. Zo ook vanmiddag. Met twee treffers was Dion de terechte matchwinnaar. Met Jeffrey Heithuis en Jelmer Tijink vormt hij de aanvalslinie. William Leemhuis is net op tijd hersteld om van de partij te kunnen zijn als vrije verdediger bij de thuisploeg.

Voor rust pakte dat al prima uit. De Fleringers gaven weinig weg en hadden gaande weg het eerste bedrijf zeker 2 keer moeten scoren. Na een minuut of 8 kopte Jeffrey Heithuis net naast uit een voorzet van Martijn Poppink en even later wist hij het net niet te vinden na een prima voorzet van Dion Wissink. De grootste kans kwam na een klein half uur spelen voor de Fleringer spits die zijn dag niet had. Hij kreeg een goede voorzet niet onder controle om de trekker over te kunnen halen. Borne kreeg weinig vat op de goede organisatie van de gastheren, ondanks een voortdurend veldoverwicht. Het duurde tot de 44e minuut voor Pieterson de enige mogelijkheid voor rust kreeg na een mooie voorzet van Chiel Kosterink. Hij mikte echter naast. Achterin speelden Tim Schepers en Jasper Schepers een solide pot en legden hun directe tegenstanders prima aan banden.

Na rust waren de Fleringers weer het eerste gevaarlijk toen Jeffrey Heithuis rakelings over kopte uit een hoekschop. Halverwege de 2e helft kwam de wedstrijd in een stroomversnelling. Dion Wissink werd onreglementair gevloerd buiten het 16-metergebied. Hielke aan de Stegge schoot hard raak in de verste hoek 1-0. Zo’n 5 minuten later was de wedstrijd in feite beslist. Eerst onderschepte opnieuw de Fleringer aanvoerder de bal waarna hij Dion Wissink bediende. Die speelde zijn man uit en mikte koeltjes raak 2-0. Toen na 75 minuten spelen Jelmer Tijink mocht doorstomen, speelde hij Dion Wissink vrij die weer knap afmaakte: 3-0.

In de slotfase kreeg Borne een strafschop die prima verzilverd werd door Pieterson. Dat ook de 3-2 nog tot stand kwam, was geheel onnodig in de laatste speelminuut. Maar dat Chiel Kosterink die van 30 meter strak in de kruising schoot mag niet onvermeld blijven. Het mooiste doelpunt van de middag. Spannend werd het niet meer omdat de scheidsrechter hierna meteen affloot. Een dik verdiende driepunter voor de Fleringers waarmee de thuisploeg natuurlijk dik tevreden was. Volgende week wacht UD Weerselo, een duel tussen 2 noabers.