Langeveen 1 buigt voor Mariënheem

Vorige week wist het eerste elftal van VV Langeveen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen in Vilsteren met een 0-6 overwinning. Vandaag kwam het nog onbekende Mariënheem op bezoek. Langeveen 1 was gewaarschuwd, want deze ploeg wist vorige week ook te winnen van SDOL uit Luttenberg. Dit is een goede tegenstander waar de Langeveners 2 jaar geleden in de voorbereiding van heeft verloren. Het fluitsignaal klonk om 14.00 uur op sportpark ’t Schreuder.

In de 1e helft speelde Mariënheem goed verzorgd voetbal waar Langeveen 1 vaak geen antwoord op wist te vinden. De duels gingen verloren en er werd vaak te laat gereageerd waarna Mariënheem vaak eerder bij de bal was. Daarom kregen de Langeveners geen vat op de wedstrijd. Na een kwartier werd er gescoord door Mariënheem. Door een knappe combinatie volgde er een voorzet en kopte de spits ‘m erin. Niet snel daarna volgde  de 0-2 voor de ploeg uit Mariënheem uit een fout van de verdediging van het thuisteam.

Er moest uit een ander vaatje getapt worden in de 2e helft om er voor te zorgen dat Mariënheem niet verder uit ging lopen en tijdig de aansluitingstreffer te maken. Het begon goed. Er werd meer de diepte gezocht en de bal werd beter vastgehouden voorin, waarna de aansluiting kon komen van achteruit. De aansluitingstreffer volgde dan ook snel. Mark Schonewille gaf een goede steekpass op Wessel Waayer en die stiftte hem over de keeper heen. Dat gaf weer goede moed en de Langeveense ploeg zette meer druk. Ongeveer 10 min later liep Thijs Avères door de verdediging na een goede soloactie de 16 meter in en werd omver geduwd, waarna de scheids hem op de penaltystip legde. Daan Heveling schoot de penalty erin en Langeveen 1 was teruggekomen van een 0-2 achterstand. Maar het mocht echter niet baten, want Mariënheem kopte in de 70e minuut de bal via een corner in de goal voor de 2-3 en de thuisploeg kon weer overnieuw beginnen. Na hard werken en af en toe best wel goed voetbal moest Langeveen 1 toch het hoofd buigen, want er werd niet meer gescoord.

Ondanks de nederlaag wordt er met vertrouwen gekeken naar volgende week, want aankomende zondag spelen de mannen van trainer Jan Steggink tegen Nieuw-Heeten. Om 14.00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark De Belte.