‘Onnodig gedoe door brief Canisius over onveiligheid in Tubbergse Verdegaalhal’

Foto: Onbekend

De brief van scholengemeenschap St. Canisius over het staken van de gymlessen in de Burgemeester Verdegaalhal, klopt maar deels. Inmiddels zijn de opsteller ervan en de SSRT, de uitbater van de Tubbergse sporthal, gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de informatie betreffende de ‘onveiligheid’ er beter niet in had kunnen staan.Gisteren werden ouders van kinderen die naar de Tubbergse middelbare school gaan, verrast met een informatiebrief van de locatiedirecteur, RenĂ© Oude Alink. Hij schreef daarin dat de gymlessen in de Verdegaalhal per direct gestaakt worden, omdat het niet meer veilig zou zijn voor leerlingen en docenten. De SSRT (Stichting Sport en Recreatie Tubbergen), de exploitant van de Tubberger sporthal, geeft nu aan de vork anders in de steel zit.


SSRT-directeur Harry Oosterhof is bepaald niet gelukkig met de inhoud van de brief die Canisius deed uitgaan. “Men zou de indruk kunnen krijgen dat er iets mis is met de hal. Maar daarvan is dus absoluut geen sprake. Er vallen geen dingen naar beneden of zoiets. Het enige wat er speelt, is de Arbo-wetgeving. De zogeheten nagalmtijd is er te hoog. Een technische uitdrukking voor het feit dat het er te lawaaiig is. De 3 docenten die er les geven hebben daar vervolgens last van; het is slecht voor hun gehoor. Maar de sporthal wordt ieder jaar gekeurd en voldoet verder aan alle eisen.”
Oosterhof benadrukt verder graag te willen voorkomen dat de foutieve informatie in de brief van Oude Alink een geheel eigen leven gaat leiden. “Niet alleen Canisius, maar ook sportverenigingen maken gebruik van de hal. Met hun veiligheid is niets aan de hand. Maar door die brief zouden ze een andere indruk kunnen krijgen. Dat de school een probleem heeft met de huidige hal, is al een hele tijd bekend. Er wordt mede daarom hard gewerkt aan een alternatief. Natuurlijk, ze proberen er verder druk op te zetten en gebruiken dit als een soort breekijzer. Daarom is het voor ons financieel gezien een zwaar jaar, dat moge duidelijk zijn.”
Het is nog onbekend of Canisius een nieuwe informatiebrief gaat versturen, waarin duidelijker wordt uitgelegd dat leerlingen/sporters geen gevaar lopen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen