Beschamend verlies TVC 1 tegen Rigtersbleek

Met 2-0 vóór staan tegen een team dat in de 2e helft met 9 spelers verder moet. En dan bij het laatste fluitsignaal tegen een 2-3 nederlaag aankijken. Dit bizarre spelverloop ontvouwde zich zondagmiddag voor het eerste elftal van TVC’28. Niet eerder overkwam de hoofdmacht een dergelijk horrorscenario.

In de 1e helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tubbergenaren. Stef Roelofs legde de basis voor de openingstreffer. Na een snelle rush gaf de linkspoot de bal breed op Marc Oude Hinken die geen moeite had met de afronding. Daarna bleef de thuisclub het spel controleren. Vlak voor de thee zorgde Rick van de Wal voor de verdiende 2-0 voorsprong, na opnieuw prima voorbereidend werk van Stef Roelofs.
In het 2e bedrijf kwam de ommekeer. De raderen in de TVC-defensie liepen volledig vast. Bas Postma verkleinde de achterstand voor Rigtersbleek tot 2 -1. Na het wegsturen van De Bleek-speler Mitchell Zephat leken de Tubbergenaren het duel alsnog soepel over de streep te trekken. Zeker nadat even later ook Maik Trap van Rigtersbleek kon inrukken. Het onmogelijke gebeurde echter. Ondanks de numerieke minderheid bracht Jurrie Stevens de gelijkmaker op het bord. Tot afgrijzen van alle supporters van TVC 1 scoorde Bas Postma vlak voor tijd ook nog de winnende treffer voor de Enschedeërs.
De scheidsrechter, die werd bijgestaan door 2 bondsassistenten, moest regelmatig bestraffend optreden.
Komend weekend staat de uitwedstrijd in en bij Rheden op de rol. Net als TVC 1 kende de club aan de IJssel een slechte start van de competitie. Van Hoogland en Grol werd verloren en afgelopen zondag tegen de Zweef ging de ploeg opnieuw onderuit. Voor zowel TVC 1 als Rheden is het zaak punten te pakken om uit de kelder weg te komen. Zondag om 14 uur wordt aan de boorden van de IJssel afgetrapt.
TVC 2
Het tweede elftal van TVC’28 behaalde de eerste zege van het seizoen. Met 2-1 werd Jonge Kracht 2 uit Huissen opzij gezet. Sjoerd Grobbink bracht zijn team in de eerste helft met een torpedo aan de leiding. Na de thee wist Jonge Kracht op gelijke hoogte te komen. Daarna dicteerde TVC 2 het duel. Nadat Thomas Tijhuis zijn inzet op de paal zag strandden, legde Ruud van Es met een sterke rush de basis voor de overwinning. Zijn loepzuivere voorzet belandde bij Dirk Loman die met een fraaie volley de eindstand op 2-1 bepaalde.
Aanstaande zondag reist trainer/coach Paul Oberjé met zijn manschappen naar Raalte voor de ontmoeting met Rohda 2. Om 10.00 uur wordt afgetrapt.
 
TVC 3
Het derde elftal van TVC’28 liep in Oldenzaal bij Quick 4 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Met 2-1 beten de mannen van trainer/coach Ad Steenbakker in het zand. Gijs Rikhof redde de eer voor de Tubbergenaren.
Komend weekend kan de ploeg zich revancheren. Dan wordt thuis gespeeld tegen DSVD 2. Aanvang 10.45 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen