Gedeputeerde Rietkerk trapt af voor energiebesparing bij sportverenigingen

Foto:

Jeugdspelers van De Tukkers uit Albergen hebben gisteren de aftrap verricht van de campagne Groene Euro’s Scoren. Dit energiebesparingsproject levert direct geld op voor de clubkas en is voor alle sportverenigingen in Overijssel zeer interessant.

De officiële aftrap van Groene Euro’s Scoren deden de jeugdspelers samen met Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie. Rietkerk: “Ik roep hierbij alle sportverenigingen in Overijssel op om zich aan te melden voor de informatiebijeenkomsten over dit project, een energiescan uit te laten voeren en gebruik te maken van de regelingen die de provincie heeft om te besparen op de energierekening. Zo kan de sportvereniging energie besparen, Groene Euro’s Scoren en daarmee ook de clubkas van de vereniging in een gezonde conditie houden.”

De provincie Overijssel heeft ambitieuze doelstellingen met betrekking tot nieuwe energie. Rietkerk: “Wij willen 20% Nieuwe Energie in 2020 beschikbaar hebben voor thuis en op het werk. Het blijkt dat bij sportverenigingen op eenvoudige wijze energiebesparingsmaatregelen te treffen zijn die veel geld kunnen besparen. Zo dragen ook de sportclubs hun steentje bij aan het halen van de energiedoelstelling.”

Al 116 sportverenigingen hebben een energiescan uitgevoerd en zijn bezig met het nemen van maatregelen. Sportvereniging De Tukkers uit Albergen is als één van deze verenigingen zeer actief met betrekking tot opwekken en besparen van nieuwe energie. Slim omgaan met energie is hier niet meer dan normaal. De Tukkers hebben onder andere al een zonneboiler, een houtkachel en led-verlichting geïnstalleerd. Hiermee besparen zij veel energie. Theo Rietkerk: “Met de campagne Groene Euro’s Scoren richten wij ons op alle ongeveer 450 sportverenigingen in Overijssel met een eigen accommodatie. We zijn op de goede weg maar er valt nog veel winst te behalen.”

Informatieavonden, energiescan en financiering van maatregelen
In oktober en november worden er 6 regionale informatieavonden gehouden voor sportverenigingen met een eigen accommodatie, met als thema geld verdienen door energiebesparing.

Op de informatieavonden wordt een toelichting gegeven op het project, en vertellen ‘koploper-verenigingen’ wat zij al aan duurzaamheid doen. Verder geeft een energieadviseur informatie over de besparingsmogelijkheden bij verenigingen en het nut van het uitvoeren van de door de provincie gesubsidieerde energiescan. In aansluiting op deze energiescan kunnen verenigingen gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen van de provincie Overijssel om aanbevolen maatregelen te financieren.

De informatieavonden worden gehouden op:

  1. 6 oktober – Staphorst voetbalvereniging VV Staphorst
  2. 7 oktober – Zwolle PEC Zwolle Stadion
  3. 20 oktober – Almelo hockeyclub MHC Almelo
  4. 23 oktober – Rijssen ondernemerscentrum De Citadel
  5. 28 oktober – Enschede Diekmanhal
  6. 3 november – Hengelo Stadhuis Hengelo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen