Reutum 1 niet langs Enter

Vanmiddag stond voor het eerste elftal van VV Reutum een lastige uitwedstrijd op het programma. Het team van trainer/coach Mark Wijnreder moest aantreden tegen SV Enter. Het betekende een mooi affiche. De Entenaren waren nog ongeslagen en Reutum 1 was lijstaanvoerder.

Bij Reutum 1 begon Wout Slaghekke in de basisopstelling. Hij nam de plaats in van Maddi van der Aa die op de bank begon. Om 14.00 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal en na slechts een minuutje spelen kregen de  Reutummers al een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Niek Brunninkhuis gaf de bal breed aan Mark Morskieft die de bal ongelukkig raakte. Eén minuut later werd een doelpunt van Stijn Slaghekke wegens hands afgekeurd. Reutum 1 begon dus goed aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut terecht op een 0-1 voorsprong. Hans Brunninkhuis stuurde Niek Brunninkhuis met een goede dieptepass weg. Hij wist wel raad met deze mogelijkheid en schoot de 0-1 strak tegen de touwen.
Enter kreeg via een kopbal van Bent Wolters een mogelijkheid, maar Kevin Tulk was op zijn hoede. Kort hierna dachten beide teams dat het al ‘einde wedstrijd’ was toen de scheidsrechter zich moest laten behandelen vanwege een blessure. Gelukkig kon hij alsnog de pot vervolgen. Na een half uur kreeg Enter in de persoon van Jeroen Nijhof een schotkans en aan de andere kant waren namens Reutum 1 Jord van der Aa (schot gered door keeper) en Stijn Slaghekke (schot zijnet) dichtbij een treffer. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog een aantal goede mogelijkheden. Jan Morskieft schoot te zacht in en Stijn Slaghekke zag een schot net langs de kruising gaan. Beide teams gingen met een 0-1 tussenstand de rust in.

De 2e helft begon Reutum 1 met dezelfde formatie. Niek Brunninkhuis speelde zich knap vrij, maar zijn schot ging in het zijnet. Aan de andere kant zag Enter-aanvoerder Rene Nijenhuis een schot via een Reutumse verdediger naast het doel gaan. Niek Brunninkhuis, die voortdurend een plaaggeest was voor de verdediging van Enter was 8 minuten na rust dichtbij de 2e Reutumse treffer, maar Mike Brinks redde knap. Zo’n 10 minuten in de 2e helft kreeg Enter een strafschop. Een vlagsignaal van Gert Warring werd genegeerd, waarna Rob Veelers een overtreding beging en de scheidsrechter naar de stip wees. Jeroen Nijhof nam plaats achter de bal en schoot via de vingers van Reutum-doelman Kevin Tulk de gelijkmaker binnen.
Vervolgens golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op de winnende treffer. Jord van der Aa speelde een vrije trap in bij Niek Brunninkhuis, die knap wegdraaide en zijn schot gered zag worden door Mike Brinks. Kevin Tulk deed hetzelfde aan de overkant op een schot van Rene Nijenhuis. Bij Reutum 1 was Rick Sonder ondertussen in de ploeg gekomen voor Ron Brunninkhuis. In de laatste 20 minuten kreeg Reutum 1 nog mogelijkheden via Mark Morskieft (kopbal naast), Hans Brunninkhuis (schot over) en Niek Brunninkhuis (schot voorlangs). Rene Nijenhuis zag vlak voor tijd een voorzet bijna bij de tweede paal binnenvallen. Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Kraaijenvanger voor het laatst en stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Volgende week is er geen competitieprogramma. Een week later komt Borne, dat vandaag UD Weerselo versloeg, naar de Kottembrei. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.