VVV en zorgboerderij Erve Tijhuis genomineerd voor provinciale vrijwilligersprijs

Foto:

Ieder jaar worden vrijwilligers in het zonnetje gezet met de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP). Zorgboerderij Erve Tijhuis in Langeveen en de VVV in Tubbergen zijn genomineerd voor de editie van 2014.

Bijna 1 op de 3 inwoners van Overijssel doet actief aan vrijwilligerswerk. Gezamenlijk zetten ze zich voor meer dan 1,25 miljoen uur per week in. Zij leveren op die manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving. Om deze vrijwilligers op een bijzondere manier te eren, wordt elk jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt.
De OVP is een initiatief van de Provincie Overijssel en wordt georganiseerd door Arcon, in nauwe samenwerking met Sportservice Overijssel, Landschap Overijssel, Vrouwenplatform Carree, SENtrum en STAP Jeugdwerkbureau.
Naast de juryprijzen ook een publieksprijs. Op www.ovp2014.nl kunnen de inwoners van Overijssel een stem uitbrengen op hun eigen favoriet:
Erve Tijhuis
Een goede en nette zorgboerderij, waar ze niet over patienten praten, maar over medeboeren en boerinnen. Alles mag, niets moet, heel veel activiteiten: fysio, kapper, pedicure aanwezig. het meeste door vrijwilligers gedaan.
VVV
De VVV gemeente Tubbergen bestaat uit één beroepskracht en 25 vrijwilligers die op een zeer enthousiaste wijze de gemeente Tubbergen promoten. Ten allen tijden kunnen de vrijwilligers worden ingeschakeld. Een aantal van hen vertegenwoordigen de VVV in organisaties van evenementen zoals de Tubbergse Paardendagen en de Stichting Sportief Bewegen Tubbergen die o.a. de fietsvierdaagse in Tubbergen organiseren. De overheid trekt zich steeds meer financieel terug maar door inzet van deze vrijwilligers wordt de gemeente Tubbergen toeristisch gezien perfect op de kaart gezet.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen