Senioren willen gewoon Ziggo-abonnee blijven

Foto:

Klanten van Cogas kunnen naast de hogere kosten en te verwachten problemen bij de overstap naar Caiway, ook geen personenalarmering instellen bij deze nieuwe provider. Op dit moment maken honderden ouderen daar gebruik van bij Ziggo, zo laat Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) bezorgd weten.Cogas heeft gekozen voor Caiway, als nieuwe aanbieder van internet en telefonie via kabel en glasvezelnet. “Met deze keuze wordt afscheid genomen van Ziggo”, legt de heer Visschedijk, bestuursvoorzitter van de SWT, uit. “Nog afgezien van de zeer onzorgvuldige wijze van communiceren door Cogas, de principes van marktwerking in te ruilen voor gedwongen winkelnering en hogere prijzen te vragen voor minder aanbod, baart ons het volgende tevens grote zorgen: Caiway ondersteunt geen personenalarmering!” Ziggo doet dat wel.

Het ontbreken van de ondersteuning voor personenalarmering is reden voor de SWT om aan de bel te trekken bij de gemeenteraad. Visschedijk aan de raadsleden: “Zoals u weet, zijn in ons gebied vele honderden oudere inwoners aangesloten op een systeem van personenalarmering. Dit maakt het voor hen evenals voor hun directe familie en omgeving mogelijk langer zelfstandig thuis te leven. Daarnaast geeft het een gevoel van rust en veiligheid en kan er direct actie worden ondernomen als een cliënt het systeem in werking stelt. Een overstap naar Caiway betekent o.a. dat inwoners die in ons werkgebied wonen, niet langer via de kabel aangesloten kunnen blijven op het alarmeringssysteem. In dat geval kan men alleen terug naar een analoge lijn, maar ook daarvan is het maar de vraag hoe lang deze nog worden geëxploiteerd.”
Ziggo houden
De SWT verzoekt de gemeenteraad met klem, naast alle andere argumenten, ook het bovenstaande argument te betrekken bij de besluitvorming in de komende tijd. “Dit besluit kan in onze ogen alleen maar leiden  tot het stopzetten van de overstap naar Caiway en het behoud van Ziggo. Wij sluiten ons ook in dat opzicht volledig aan bij de brief die u recent heeft ontvangen van de Seniorenraad in de gemeente Tubbergen.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen