SWT: Verdere stappen Cogas/Caiway in alle kalmte afwachten

De afdeling Seniorenwerk van de Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) adviseert ouderen de verdere stappen van Cogas/Caiway verder in alle rust af te wachten. De welzijnsorganisatie reageert daarmee op de grote ophef die ontstaan is doordat Cogas afgelopen week heeft aangegeven dat alleen Caiway nog maar gebruik mag maken van het hun netwerk, zodat Ziggo buiten spel staat. Laatstgenoemde is nu nog, en tot tevredenheid van velen, de aanbieder van allerlei digitale diensten.

Onlangs hebben ook veel oudere inwoners van Tubbergen, die gebruikmaken van een personenalarmeringssysteem, de inmiddels veelbesproken brief van Ziggo ontvangen. In deze brief kondigt Ziggo aan dat zij als provider, begin 2015, stoppen in o.a. de gemeente Tubbergen. “Als dit werkelijkheid wordt, dan heeft dat nadelige gevolgen voor personenalarmering. Caiway, de beoogde nieuwe provider en opvolger van Ziggo, ondersteunt geen enkel personenalarmeringssysteem. Ook niet dat van ons”, reageert de Stichting Welzijn Tubbergen.
De SWT vervolgt: “Het besluit van Cogas zorgt bij deze groep inwoners van Tubbergen, onze cliënten, voor extra onrust en onzekerheid. Wij hebben inmiddels een brief gestuurd naar de gemeenteraad en college van Tubbergen, in de hoop dat zij dit meenemen in hun gesprekken met Cogas. Wij zullen er binnen onze mogelijkheden alles aan doen om de gevolgen zo goed mogelijk op te vangen.”
“Tot januari/februari 2015 verandert er niets en blijven onze cliënten aangesloten op het huidige alarmeringssysteem. Wij vragen onze cliënten de ontwikkelingen rustig af te wachten en nog geen acties te ondernemen, totdat wij hierover contact met hen hebben opgenomen.” Naar verwachting zal dit eind november gebeuren, zo laat de ouderenvertegenwoordiging weten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen