TVC 1 ziet hard werken niet beloond

Op basis van een sterke tweede helft had het eerste elftal van TVC’28 minimaal een punt verdiend in het duel tegen Rood Wit 1. Ondanks meerdere goede mogelijkheden kwamen de Tubbergenaren niet tot scoren.

Rood Wit had in het eerste bedrijf het betere van het spel. Het team kwam verdiend op voorsprong door een doelpunt van Mustafa Seddiqi. Langzaam vocht TVC 1 zich onder de druk uit. Mark Oude Hinken was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging net over. Ook Stef Roelofs en Stefan Huiskes zagen hun inzet niet beloond.
Na de thee waren de rollen omgekeerd. TVC 1 nam het initiatief, stroopte de mouwen op en drong de tegenstander op eigen helft terug. De ploeg kreeg meerdere goede mogelijkheden, maar hoezeer het team van coach Douwe Jansen zich ook inspande, het lukte niet de bal over de doellijn te werken. Uiteindelijk trok Rood Wit 1 met 0-1 aan het langste eind.
Concordia
Komend weekend gaat TVC 1 op bezoek bij de koninklijke sportvereniging Concordia in het Gelderse Wehl. Het is de eerste keer dat de teams elkaar ontmoeten. Concordia 1 promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse. Voor het eerst in de clubhistorie speelt de ploeg op dit niveau. De promotie kwam als een ‘godsgeschenk’. Concordia bestaat dit jaar namelijk precies 100 jaar. De club ontving daarvoor een hoge onderscheiding. Voortaan mag de vereniging het predicaat koninklijk voeren.
Koninklijk of niet, de hoofdmacht moet duidelijk wennen aan het niveau in de eerste klasse. Er werd nog geen wedstrijd gewonnen. Ook afgelopen zondag lukte dat niet. Wel werd Grol 1 in Groenlo een punt afgesnoept. Tot dusver heeft Concordia 1 uit zeven wedstrijden slechts drie punten gepeurd. Neemt allemaal niet weg dat de koninklijken gebrand blijven op de eerste zege. En vroeg of laat komt die er. TVC 1 is dus gewaarschuwd. Onderschatting kan dodelijk zijn. Zondag om 14.00 uur wordt op sportpark De Grindslag in Wehl afgetrapt.
TVC 2
Het tweede elftal van TVC’28 steeg in het duel tegen HSC 2 boven zichzelf uit. Op eigen grond werd koploper HSC 2 met 1-0 verslagen. Met schoten op paal en lat en pegels die het doel op een haar misten, ontspon zich een spectaculair duel. TVC-doelman Daaf Dijkkamp keepte een puike partij. Zelfs een penalty wist de sluitpost te keren. Invaller Ruud van Es kroonde zich tot matchwinner. Vlak voor tijd passeerde hij de HSC-keeper met een subtiel lobje. Door de zege kruipt het team van coach Paul Oberjé naar de subtop.
Komende zondag wacht opnieuw een tegenstander van formaat. Dan reist de ploeg naar Oldenzaal voor de ontmoeting met Quick 2. Om 10.00 uur gaat de bal rollen.
TVC 3
Het derde elftal van TVC’28 deelde de punten met UD 2. In Weerselo werd het 2-2. Het team van trainer/coach Ad Steenbakker nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong door doelpunten van Lars Bolscher en Maikel Leeuw. Na de thee mobiliseerde UD alle krachten en wist alsnog langszij te komen.
Aanstaande zondag speelt TVC 3 thuis. Dan is Borne 2 te gast op De Grote Moat. Aanvang is 10.45 uur.