Doorgaan tot het echt niet meer kan!

Foto:

Iedere zondagochtend komen ze bijeen om onderling een balletje te trappen. De 16 All Stars van VC Fleringen. Het gros van het team voetbalt al 30 jaar samen. Ondanks dat de heren al lang geen 18 jaar meer zijn, weten ze niet van stoppen. In het veld zijn de mannen fanatiek, maar gezelligheid staat voorop. Met de 3e helft dragen zij bij aan de kantineomzet.

Dit is het 4e seizoen dat de mannen door het leven gaan als All Star, daarvoor speelden de samen in het veteranenteam tegen andere veteranen uit de omgeving. Opvallend is dat het oudste lid liefst 69 lentes jong is. Naast de actieve leden, telt het team ook 3 niet actieve leden. De enorme passie voor het spelletje en het willen fit blijven, zijn de voornaamste redenen om de schoenen nog niet aan de wilgen te hangen. “We gaan door tot dat het echt niet meer kan”, zegt Hans Semmekrot (57). Het team heeft al heel wat moeten doorstaan. Leden van het team hebben zelfs al te maken gehad met zware operaties en ernstige ziektes.
Ondanks het jarenlang voetballen, ontbreken échte hoogtepunten, zoals kampioenschappen. Wél is twee keer beslag gelegd op de Harry Derksen Goastok. Het gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi voor veteranen. Dit is goed gevierd met een daverend feest voor de Fleringers en ze kijken er dan ook met veel plezier op terug. Een belangrijk onderdeel van de zondag is ook het jennen met elkaar. Zo liggen een Heraclied en een Twente-supporter regelmatig in de clinch, bij wijze van spreken. En is er onderling gekibbel tussen de leden van de verschillende jachtcombinaties. Allerlei onderwerpen om elkaar de vloer mee aan te vegen en om er na de tijd natuurlijk weer om te lachen.
img4352
De All Stars hebben al heel wat ’90 minuten’ in de benen, gezien de lange voetballoopbaan die zij hebben. En daarbij hoort natuurlijk ook verliezen. “We hebben wel eens wedstrijden gehad dat we 5-0 voor stonden in de rust, maar dan verloren we nog met 5-6. Dan zeiden we onder de douche tegen elkaar: het was wel een mooie wedstrijd”, zegt Semmekrot lachend. Naast de voetbalactiviteiten, is het ook een hechte groep. Ze gaan geregeld samen op pad. “We ondernemen elk jaar wel enkele activiteiten met elkaar. Zo gaan we wel eens naar een wedstrijd van Schalke 04 en houden we jaarlijks een midwinterloop”, licht Semmekrot toe. Voorlopig lijken de mannen dus niet te wijken van de voetbalvelden in Fleringen. Bijna 70 jaar of niet, zondag van 10 tot 11 rolt de bal weer. En daarna is het natuurlijk tijd om gezellig een biertje te drinken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen