Amke Bekhuis wint GP van Indoor Wierden

Foto:

Amke Bekhuis uit Langeveen zegevierde gistermiddag met Brunetti in de Grote Prijs voor Junioren en Young Riders tijdens Indoor Wierden. Dat meldt Hippisch Twente.In de barrage met 4 combinaties realiseerde Jesper Romp uit Tubbergen met Lancelot du Paradis de snelste tijd, maar dat ging wel ten koste van een springfout. Hierdoor eindigde hij als 3e achter de Poolse ruiter Adam Grzegorzewski met Okarino.

Amke Bekhuis wist dat ze voor een zware opgave stond nadat de Pool snel rond was gegaan. “Die ging inderdaad heel hard”, vond ze. “Daarom ging ik de ring in met het idee dat ik wel zou zien hoe ver ik kwam.” Door in de voorlaatste en laatste lijn een route binnendoor te kiezen, bleek Bekhuis na haar rit toch sneller dan Grzegozweski.
“Brunetti is een bloedbeestje”, weet de frĂȘle Langeveense over haar 9-jarige Hannoveraanse ruin te vertellen. De studente bedrijfsadministratie aan het ROC Twente in Almelo brengt zoveel mogelijk van haar vrije tijd door op stal bij Eric Wiefferink. Daar rijdt vooral Remco Been vaak met Brunetti. “Maar ik mag ‘m zo nu en dan meenemen”, adus Bekhuis. Een dag eerder had ze met Cambel al de kleine tour van Indoor Wierden op haar naam geschreven.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen