Monique Smit verwelkomt Sinterklaas in Tubbergen

Foto: Onbekend

Wat anders dan in voorgaande jaren, maar met behoud van klassieke elementen. Aan de traditie van Sinterklaas wordt in Tubbergen niet getornd, zij het dat de aankomst van de goedheiligman wel anders wordt vormgegeven. Daartoe heeft de organisatie ervan besloten.De belangrijkste reden voor de veranderingen is het heringerichte centrum van Tubbergen, zo laat Petra Fischer namens het ontvangstcomité weten. Daarom eindigt de intocht op zondag 16 november – dus daags na de landelijke intocht – niet in de Burgemeester Verdegaalhal, maar op het gemeenteplein.

Via de Tubberger es zal Sinterklaas per koets vervoerd worden, om 13.00 uur. In het hart van het dorp zullen dan allicht al vele kinderen staan te wachten op zijn komst, rond 13.30 uur. Ook is het voor het eerst dat de intocht gepaard zal gaan met een koopzondag, waarbij in de Grotestraat ongeveer 20 kraampjes staan opgesteld. Fischer: “De basketbal- en volleybalvereniging bemannen een kraam, net als een flink aantal winkeliers. Er is heerlijke erwtensoep, warme chocolademelk te koop en wat al niet. Tevens is er een winter-BBQ opgesteld.”
BN’er Monique Smit doet de presentatie van het jaarlijkse kinderfeest maar wat de precieze invulling van het programma zal zijn, wenst de sinterklaascommissie nog geheim te houden. Wel is zeker dat diverse Pieten weer voor een bijzonder spektakel garant zullen staan. Kinderen worden uiteraard in de gelegenheid gesteld even bij Sinterklaas op schoot te zitten, iets te overhandigen en/of te presenteren. Ook mag het Sinterklaashuis op het adres Grotestraat 31 bezichtigd worden.
Sinterklaashuis
In de weken na de intocht is er weer een speciaal huis voor Sinterklaas ingericht. Zo staat er een bed met nachtkastje en hangt de pyjama van de goedheiligman in de vitrine. Voor de tijdelijke woning staat er een brievenbus, waar kinderen tekeningen en presentjes in kunnen doen. Deze worden in het huis opgehangen.
Het Sinterklaashuis is geopend op woensdag 19 en 26 november, zaterdag 22 en 29 november, 30 november (koopzondag) en woensdag 3 december.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen