GB/VVD wil voorstel OZB-verhoging van tafel

Het college van burgemeester en wethouders is er in geslaagd een meerjarig sluitende begroting op te stellen. Maar volgens Gemeentebelangen/VVD had het daar wel een OZB-verhoging, nog hoger dan de ‘gewone’ inflatiecorrectie, voor nodig. Iets wat daarmee in tegenspraak is met het coalitieakkoord en daar kan de partij niet mee akkoord gaan.

GemeenteBelangen/VVD wil daarom een extra taakstelling van €50.000 op ‘grijs’ en wil dat de kosten op de afdeling vergunningverlening met €100.000 wordt teruggedrongen. Daarmee kan de verhoging OZB (€150.000), welke de meeste burgers direct in de portemonnee treft, worden teruggebracht tot het inflatieniveau. Daarnaast wil GB/VVD verenigingen een grotere rol toebedelen in het creëren van afval als grondstof. Dit kan een stimulans zijn om afval nog meer te scheiden en om de verenigingen extra inkomsten te laten genereren.
Betere communicatie
GB/VVD constateert tevens dat de communicatie naar de burgers verbetering behoeft op het gebied van starterssubsidie, opdat burgers tijdig weten wat er beschikbaar is. En naar de ondernemers met betrekking tot de mogelijkheden die de gemeente Tubbergen op diverse terreinen als ondersteuning biedt, om zodoende het ondernemersklimaat te verbeteren in onze gemeente.
Naast bovenstaande vraagt de partij komende maandag, tijdens de behandeling van de gemeentelijke begroting voor 2015, ook aandacht voor diverse zaken als de Soweco, PAS, woonvisie, grondprijzen en onderwijshuisvesting.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen