Gemeente deelt jeugdpenning aan 2 jongeren uit

Het regent dit jaar niet alleen lintjes voor volwassenen, maar ook voor jonge Tubbergernaren. Burgemeester Mervyn Stegers zal daarom morgenmiddag 2 jeugdlintjes uitreiken. Om wie het gaat, zal pas dan bekend worden gemaakt.Een jury, die ingesteld is door het college van burgemeester en wethouders, heeft zich over de binnengekomen aanmeldingen gebogen en heeft op basis van haar bevindingen een voordracht, dat gebaseerd is op de vastgestelde criteria, aan het college voorgelegd. Het college heeft vervolgens met de voordracht ingestemd.

Jury
De jury bestaat uit: Janneke Nijhuis (vertegenwoordiger vanuit de jeugd), Monica Bijen (SWT/Jongerenwerkster), René Oude Alink (directeur SG Canisius, locatie Tubbergen) en Gerard aan de Stegge (directeur basisschool Mariaschool Reutum).
Tweede keer
In 2011 is de Verordening op het jeugdlintje vastgesteld. Het jeugdlintje is een jaarlijkse prijs voor jongeren tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. In 2011 is het jeugdlintje voor het eerst uitgereikt. In de daaropvolgende jaren is het niet gekomen tot een uitreiking. Dit jaar wordt dus de 2e keer dat het jeugdlintje wordt uitgereikt.
De uitreiking vindt plaats in de kantine van scholengemeenschap Canisius te Tubbergen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen