De Tukkers 1 verslikt zich in hekkensluiter

Met 3 punten voorsprong en een wedstrijd minder gaat het over rozen bij het eerste elftal van De Tukkers. Zo werden er cruciale overwinningen geboekt op Oldenzaal en Reutum, waarna het vervolgens mocht genieten van een vrij weekend. Vandaag kwam hekkensluiter Vasse 1 uit het gelijknamige dorp op bezoek. Op papier een makkie voor de koploper, maar het liep allemaal anders. Kort voor rust kwam De Tukkers 1 op 1-0, maar in de 2e helft kwamen de bezoekers langszij en behaalde daarmee hun 2e punt van het seizoen.Trainer/coach Remco van der Weide kon geen beroep doen op Matthijs Klumpers. De middenvelder kampt al weken met hamstringklachten en liet het duel aan zich voorbij gaan. Dat betekende een basisplek voor Niels van de Weer. Vanaf het eerste fluitsignaal was helder waar de bezoekers voor kwamen: de schade beperkt houden. Ver inzakken, de ruimtes klein houden en zo lang mogelijk de nul houden. Dat was het devies voor de gasten. Dat lukte in het eerste bedrijf aardig. De Tukkers 1 moest het spel maken en vond de openingen bij Ruben Hulshof en Bauke Haarhuis.

Kansen waren er wel voor De Tukkers 1. Uit een afgeslagen vrije bal kwam de bal voor de voeten van Kars Velthof. De middenvelder zocht zijn rechter, maar schoot vervolgens een halve meter over het vijandelijke doel. Na ruim een half uur spelen leek Joep Egberink op weg naar de openingstreffer. De lange regisseur waande zich een weg door de verdediging, maar durfde het vervolgens niet aan met zijn linker, waardoor de aanval in schoonheid strandde. Diezelfde Joep Egberink eiste 5 minuten later wel een hoofdrol voor zich op bij de 1-0 van De Tukkers. Met een weergaloze steekpass op Ruben Hulshof was Robin Schär uiteindelijk het eindstation: 1-0. Schitterende aanval een op slag van rust dus de voorsprong voor De Tukkers 1.

Na rust was De Tukkers 1 meteen weer gevaarlijk. De dieptepass van Mart Oude Nijeweeme was op maat voor Joep Egberink, maar laatstgenoemde vond de doelman van Vasse 1 op zijn weg. Met de marge van 1 goal bleven de bezoekers erin geloven. Loeren op de counter en geduld bewaren. Dit geduld werd een kwartier na rust beloond. De overtreding was van Robin Eidhof en uit de vrije bal die hierop volgde werd gescoord. De net ingevallen Glenn mocht zich de gelukkige noemen. Niet veel later moest aanvoerder Wout Borgerink bij de thuisploeg met griep naar de kant, voor hem kwam Hidde Eidhof binnen de lijnen.

In het restant van de wedstrijd kreeg De Tukkers 1 zeker mogelijkheden om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken, maar eerst stuitte Robin Schär op de Vasser doelman en vervolgens schoot Bauke Haarhuis voor open doel tegen een verdediger. Na 90 minuten kon het volksfeest dan ook losbarsten bij de gasten. Want een punt bij de koploper, dat had toch niemand verwacht? Volgende week spelen de Albergenaren bij SV Enter. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt.

De Tukkers 2
Ook het tweede elftal van De Tukkers draait bovenin mee. In de reserve eerste klasse verrast het vriend en vijand en doet het voor niemand onder. Ook op bezoek bij RKZVC behaalde het weer een prima overwinning. De beste kansen waren in het begin voor de ploeg uit Zieuwent. Op eigen veld nam het de touwtjes in handen en was het na een minuut spelen al gevaarlijk. Na balverlies van Peter Degger was het eerste gevaar daar, maar de schade bleef beperkt voor De Tukkers. Hierna volgden nog enkele kansen voor de thuisploeg, maar waren het de bezoekers uit Albergen die op voorsprong kwamen. Na een half uur schoot Bart Borgerink raak na een afgevallen bal. Vanaf de rand van de zestien zette hij De Tukkers op een 1-0 voorsprong. Hierna werd het tot de rust een strijd op het middenveld en kwam de ploeg van Peter Eidhof niet meer in gevaar.

De tweede helft begon identiek aan het eerste bedrijf. De beste kansen waren weer voor RKZVC, maar tot goals kwamen ze niet. Na ruim een uur spelen was het Joost Kroeze die de score verdubbelde. Op aangeven van Wout van der Aa schoot de rappe buitenspelers de bal via de binnenkant van de paal raak. Hierna verlieten Tom Kemperink en Stijn Boswerger het veld en kwamen de frisse Tom Oude Voshaar en Tim Boswerger in het veld. Laatstgenoemde was meteen van waarde, want met zijn actie versierde hij een strafschop. Deze werd benut door Bart Borgerink, waarmee hij zijn 2e van de ochtend binnenschoot. De 3-0 was tevens de eindstand en dat betekend een gedeelde koppositie voor het tweede van De Tukkers.

Volgende week staat er een cruciale wedstrijd op het programma als PH om 11.00 uur de tegenstander is in Albergen.