TVC 1 incasseert sneu verlies

De hoofdmacht van TVC’28 kreeg vandaag tegen Silvolde geen loon naar werken. In een boeiende wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld, zag het er lange tijd naar uit dat de ploegen de punten zouden delen. Een kwartier voor tijd besliste het team uit de Achterhoek het duel alsnog in zijn voordeel.De beginfase was voor TVC 1 dat sterk begon en de bezoekers onder druk zette. Stef Roelofs gleed 2 keer langs zijn tegenstander, maar zijn acties ontbeerden afronding. Silvolde was bij standaardsituaties gevaarlijk en zocht de lengte van de aanvallers. Goalie Ruud Hofhuis stond echter zijn mannetje.

Na de thee bleef het tempo onverminderd hoog. Stef Roelofs lanceerde zichzelf maar zag zijn pegel in het zijnet belanden. Even later werd een schot van Thijs Koopman ternauwernood door de doelman tot corner verwerkt. Als gevolg van blessures bij een aantal sterkhouders moest trainer/coach Douwe Jansen een beroep doen op de jeugdspelers Jelle Alberink en Niels Leemhuis. De beide jongelingen maakten een verdienstelijk debuut in de hoofdmacht. Dat gold ook voor Mauro Plegt die vanuit het 2e elftal overstak. Naarmate de wedstrijd vorderde moest menige speler het hoge tempo met kramp bekopen, waardoor het duel regelmatig stil lag. Een kwartier voor tijd schoot Mike van Aken de aspiraties van de Tubbergenaren aan flarden. Uit een scrimmage ramde de Silvolde-spits de bal tegen de touwen (0-1). Mauro Plegt had als debutant in blessuretijd eeuwige clubroem kunnen verwerven. De afvallende bal viel in het strafschopgebied voor zijn voeten, maar het schot verdween achter de sterren. Zure druiven voor het jeugdige TVC 1 dat manhaftig streed, een punt verdiend had maar zich niet beloond zag.

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen De Zweef op de rol. De ploeg uit Nijverdal promoveerde het vorige seizoen naar de 1e Klasse en doet het daar opvallend goed. Afgelopen zondag werd in Wehl tegen Concordia met 1-2 gewonnen, waardoor het team van trainer/coach Herman Hegeman nu naar de subtop is opgeklommen. Op sportpark Gagelman in Nijverdal klinkt zondag om 14.00 uur het beginsignaal.

TVC 2
Het tweede elftal van TVC’28 weet weer wat verliezen is. Op het eigen honk beet de ploeg van trainer/coach Paul Oberjé tegen Longa 2 in het kunstgras. Ondanks meerdere goede mogelijkheden wisten TVC 2 het net niet te vinden. Longa maakte gretig gebruik van de Tubbergse onmacht. Met 0-2 ging de volle winst op transport naar Lichtenvoorde.

Komend weekend speelt TVC 2 uit tegen Schalkhaar 2. Om 10.30 uur staan de teams aan het vertrek.

TVC 3
Het derde elftal van TVC’28 moest in Borne bij NEO 3 genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). Lars Bolscher nam de beide Tubbergse treffers voor zijn rekening.

Aanstaande zondag zetten trainer/coach Ad Steenbakker en zijn manschappen zich schrap voor een heuse derby. Dan komt De Tukkers 3 op bezoek in Tubbergen. De Albergenaren staan 5 punten voor, dus TVC 3 kan zich de borst nat maken. Om 10.45 uur gaat de bal rollen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen