CDA op zoek naar ‘de zorg’  in Tubbergen

Foto:

Vanaf 1 januari 2015 komt de zorg naar de gemeente. Maar wat zijn de gevolgen voor de mensen in de verpleeg- en verzorgingshuizen, de dagopvang/dagbesteding en wat zijn de mogelijkheden? CDA Tubbergen ging daarom vandaag op bezoek bij Trivium Meulenbeltzorg en de Eeshof, beide in Tubbergen.

Regelmatig wordt de zorg in de verpleeg- en verzorgingshuizen in een kwaad daglicht gezet. Te weinig zorg, te weinig aandacht en hoge werkdruk. CDA Tubbergen komt tot de conclusie dat de verbinding met de samenleving, het zogenaamde noaberschap, draagt in Tubbergen mede bij aan extra aandacht en zorg aan de cliënten in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Veel vrijwilligers zetten zich dagelijks, samen met de professionals in voor het welzijn van deze cliënten. 
Uiteraard heerst er bij cliënten en medewerkers van beide verzorgingshuizen onrust. Want wat gaat er binnenkort veranderen? Toch zorgt de bezuinigingsmaatregel juist nu voor nieuwe uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen, aldus de partij. “Niet stil blijven staan bij het negatieve, maar ombuigen naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Er wordt ingespeeld op de cultuur per kern.
Beide organisaties gaan voor minder overheadkosten en meer handen aan het bed en spelen in op de toekomstgerichte vraag waarbij meer zorg ingekocht kan worden. Ondanks de aangekondigde bezuinigingen zien TMZ en de Eeshof in Tubbergen kansen. Opgemerkt wordt dat innovatieve ideeën uit de samenleving van harte welkom zijn. De aanwezige CDA-leden hebben vandaag veel opgestoken van deze informatie. Wederom een eye-opener voor de beleids- en besluitvorming omtrent de veranderingen in de zorg, laat de CDA-fractie weten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen