Verhuizing politiebureau Tubbergen van start

Het is nog niet zover, maar de eerste voorbereidingen zijn al wel in gang gezet. De verhuizing van het Tubbergse politiebureau, naar het gemeentehuis, moet dan ook rond 1 februari 2015 afgerond zijn.Zowel in het gemeentehuis als het huidige politiebureau van Tubbergen, gevestigd aan de Wilhelminastraat, gaat eerst nog een kleine verbouwing plaatsvinden. “Hoe het er precies uit gaat zien is ons nog niet bekend. Zulke dingen gaan vanuit hogerhand en de afdeling die over huisvesting gaat”, legt wijkagent Miriam van Lubek uit. “Wel is zeker dat we een eigen ingang krijgen in het gemeentehuis. Deze bestaat al en zit aan de zijkant van het gebouw, ongeveer bij Deterink. Daarboven komt ook een herkenbaar politielogo te hangen. Nu zijn we aan het bekijken wat we willen houden en wat er eventueel weg kan. Je hebt hier ook nog persoonlijke spullen liggen.”

Binnen de politie vindt een reorganisatie plaats, alsmede vele kostenbesparingen. “Wij hebben behoefte aan ongeveer 6 werkplekken. In totaal hebben denk ik wel bijna 15 agenten Tubbergen als werkgebied. Je praat dan over 3 wijkagenten en natuurlijk anderen die patrouilleren of ondersteuning geven. En dat over een vroege, dag- en nachtdienst verdeelt. Eén overlegruimte voor allen is daarom geen probleem”, zegt Van Lubek.
unmwwszh3fy5q12h7ui3sww3a
Van Lubek is nadrukkelijk erg verheugd met de eigen ingang om bezoekers te kunnen ontvangen. “Je wilt niet door het hele gebouw moeten lopen. Of via je via de receptie, waar allerlei burgerzaken worden afgehandeld, moeten gaan melden. Dat werkt niet. Nu dat op deze manier is opgelost, hebben mensen meer privacy als ze iets met ons willen bespreken.”
Nieuwe huurder
Het gebouw waar nu de politie gehuisvest is, is eigendom van de gemeente en wordt vanaf komend jaar verhuurd aan De Kinderkroon. Nathalie Jansen en Sisi Mensink, directeuren van dit kinderopvangbedrijf, laten weten erg verheugd te zijn met de nieuwe locatie en er graag zo snel mogelijk naartoe te willen verhuizen.
De huidige locatie voor de tussen- en buitenschoolse opvang, voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar bij voetbalvereniging TVC’28, blijft gehandhaafd.
xtm81brqp6swjzq8o93dckzsa
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen