VKC’03 in de juiste ‘flow’ op weg naar de top

Op een mooie winterse zondag middag reisden de dames van VKC’03 af naar Doetinchem. Daar moest om 19.30 nog een waterpolowedstrijd worden gespeeld tegen de nummer 3 uit de 1e klasse. Na de winst vorige week op de nummer 4 waren de dames erop gebrand ook deze pot te winnen. Trainer/coach Rob Kienhuis bepaalde vooraf de tactiek.

De wedstrijd werd fel gestart en al snel liet NDD uit Doetinchem weten niet over zich heen te laten lopen. Er werd door hen veel in gezwommen en dit resulteerde als snel in een voorsprong. Nog even kon VKC’03 wat terug doen maar de 2e periode werd gestart met een 2-1 achterstand.

De tactiek werd iets aangepast bij de Tubbergse ploeg en in de verdediging werd er teruggevallen om zo de sterke aanspeelpunten van NDD uit te schakelen. Dit werkte, en kon VKC’03 er in de counter uit komen. Het 2e kwart werd afgesloten met een 2-3 voorsprong.

Het 3e kwart werd gestart met de opdracht rustig te blijven. Geen domme overtredingen maken en blijf je eigen spel spelen. Het waren minuten die gelijk opgingen en waarin er veel gezwommen moest worden. Het laatste en allesbeslissende kwart moest het gebeuren en werd gestart met een gelijke stand van 4-4.

Al snel in het 4e kwart kreeg VKC’03 een overtal situatie, in een time-out werd de situatie nog goed doorgesproken. En deze werd perfect uitgespeeld! Er werd via Sophie en Richelle een mooie aanval opgezet en door dit prima werk werd Marly vrij aangespeeld op de mid om de bal af te maken. De voorsprong was gezet, en werd snel uitgebreid. Binnen 2 mooi uitgespeelde aanvallen werden er nog doelpunten bij gepakt. En wederom door geweldig keeperswerk van Marlot werd de winst binnengehaald. Met een overwinning van 4-8 en 3 punten terug naar Tubbergen!