Albergse wielerprof aan de start in Qatar

Foto: YouTube

Moniek Tenniglo uit Albergen vervolgt over een week haar wielercarrière met de Ronde van Qatar. Ze maakt daarmee haar debuut als kersverse profrenster voor de Rabo Liv-formatie in het Midden-Oosten.

Voor de Albergse wordt haar eerste jaar als profrenster. Ze zit hierbij in dezelfde ploeg als Marianne Vos en de regerend wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot uit Frankrijk. Ze is uiteraard heel nieuwsgierig naar wat haar te wachten staat, zo liet het 26-jarige wielerkanon eerder deze week tijdens de ploegpresentatie weten.

Na het avontuur in Qatar staat Tenniglo o.m. de Belgische wielerklassieker Omloop Het Nieuwsblad, Le Samyn en de Ronde van Drenthe te wachten. Allemaal koersen die ze nog niet eerder heeft gereden. Later dit jaar komt ze ook in actie tijdens de Energiewacht Tour en de Holland Ladies Tour, die de Albergse al wel kent.

Profcontract

Afgelopen jaar reed Tenniglo al in het Oranje-shirt van Rabo Liv, maar toen als stagiaire. Dat beviel zowel Tenniglo als teammanager Koos Moerenhout zo goed, dat ze een profcontract kreeg aangeboden. Hiervoor kwam Tenniglo uit voor het clubteam Jan van Arckel.

“We hebben het volste vertrouwen in onze nieuwe ploeg”, vertelde de nieuwbakken team-manager Eric van den Boom in Emmen. “De gevestigde waardes zullen zich ongetwijfeld weer tonen en we verwachten dat de nieuwe rensters spoedig hun draai vinden. We vertrouwen er op, dat zij hun rol vinden en krijgen binnen de ploeg.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen