Silke Tulk wint officieus NK, Robert Blankenvoort pakt zilver

Foto: Nederlandse Klootschietbond

Een stralende zon, een fris windje en schreeuwende supporters op de straat. Dit waren de ingrediënten voor de slotdag van de Grolsch Champions Tour op straat.

Heren

Bij de heren stond, voorafgaand aan de laatste wedstrijd, Jos-Bert Aalbers (KV ’t Trefpunt, Borne) 14 meter voor op de nummer 2 Harold Dolleman (KV Klein Dochteren, Zutphen). Tijdens de laatste wedstrijd liet Aalbers zien waar voor hij gekomen was. Hij won met overmacht van zijn directe concurrenten door in 12 schoten een afstand van 1932 meter te overbruggen.

Robert Blankenvoort (KV Mander, Mander) kon lang met Aalbers mee en werd keurig 2e voor Harold Dolleman werd 3e. Luuk ten Dam (KV Ons Streven, Tilligte), Bas Senger (KV Beuningen, Beuningen), Melle Analbers (KV Ons Streven, Tilligte), Nico Leussink (KV Oud-Ootmarsum, Ootmarsum), Eddy Steenbergen (HAC Meppel, Meppel), Richard Vlierman (KV Niej Haarbig, Harbrinkhoek) en Arjan Hassink (KV Nooit Gedacht, Noord Deurningen) zijn de overige personen voor de kernploeg.

Dames

Bij de dames was Silke Tulk (KV Kleine David, Borne) voor de 9e opeenvolgende keer de sterkste. Lindsay Leussink (KV Huier, Almelo) kon goed meekomen en Chantal Horsthuis-oude Nijhuis (KV Oud-Ootmarsum, Weerselo) maakte het podium van de laatste wedstrijd compleet.

In de eindstand werd Horsthuis 2e, haar zus Merlin oude Nijhuis (KV Oud-Ootmarsum, Ootmarsum) werd 3e. Lindsay Leussink, Carlijn Hammink (K.V. Niej Haarbig, Harbrinkhoek) en Veronie Aalderink (KV Zwolle, Groenlo) maakten de kernploeg compleet.

Jongens

Mark Muntel (KV Lattrop-Breklenkamp, Lattrop-Breklenkamp) was voorafgaand aan de laatste wedstrijd de te kloppen man. Hij maakte het Remco Zanderink (KV Beuningen, Beuningen), William Hobbelink (KV Beuningen, Beuningen) en Bart Polhuis (KV Vooruitzicht, Oldenzaal) onmogelijk om bij hem in de buurt te komen. Deze 4 jongens maken ook direct deel uit van de kernploeg.

Meisjes

Lisa Jonkers (EDKV Fort, Zuidwolde) en Manon Zanderink (KV Beuningen, Beuningen) vochten met elkaar om de winst in de Champions Tour. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd was het verschil tussen de twee meisjes 18 meter. Manon Zanderink won de laatste wedstrijd met een verschil van 10 meter. Hierdoor ging de eindoverwinning uiteindelijk toch naar de Drentse Jonkers. Marloes Koldemeule (KV Oud-Ootmarsum, Ootmarsum) maakte de kernploeg bij de meisjes compleet.

Allroundtitel

De allroundtitel voor de Groslch Champions Tour mag gezien worden als een officieuze Nederlandse titel. Over 3 onderdelen, te weten straat, veld en zetten, worden de resultaten bij elkaar opgeteld en gerangschikt. Lisa Jonkers won de allroundtitel bij de meisjes, Remco Zanderink was de beste over 3 onderdelen bij de jongens. Melle Analbers was het sterkste bij de heren en Silke Tulk pakte de allroundtitel bij de dames.

King & Queen of the Roads

Lisa Jonkers, Mark Muntel, Jos-Bert Aalbers en Silke Tulk mogen Nederland vertegenwoordigen in de King & Queen of the Roads wedstrijd in Ierland. Deze wedstrijden worden in het tweede weekend van oktober gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen