Reutum 1 onfortuinlijk in de afwerking tegen SV Enter

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond er vandaag een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander op de Kottenbrei was SV Enter. Voor de winterstop speelden beide teams in Enter met 1-1 gelijk, waarbij zowel Enter als Reutum kansen hadden op de winnende treffer. Trainer Mark Wijnreder kon vandaag weer beschikken over Ron Brunninkhuis, Mark Morskieft, Jan Morskieft en Ties Leferink. Ron Brunninkhuis en Mark Morskieft begonnen in de basisopstelling en keerden hiermee terug op het Reutumse middenveld. Dit ging ten koste van Maurice Kuipers en Maddi van der Aa.

De scheidsrechter had om 14.00 uur het beginsignaal amper gegeven en Enter had al bijna weer af kunnen trappen. Binnen 15 seconden kreeg Niek Brunninkhuis een grote kans, maar zijn schot raakte de paal. Nadat een schot van Daniel Beldman naast het doel van Kevin Tulk draaide kreeg Reutum na 12 minuten opnieuw een grote mogelijkheid om de score te openen. De verdediging van Enter verkeek zich op een bal en Stijn Slaghekke kon richting doelman Erwin Geels. De 46-jarige doelman bleek, zoals vaker vandaag, een sta-in-de-weg. Nadat Enter na 17 minuten ook de paal raakte, kwam de ploeg na ruim een half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Doelman Kevin Tulk redde eerst op een kopbal van Bent Wolters, maar in de scrimmage was Nick Derksen wel trefzeker.

Zo’n 3 minuten later raakte Niek Brunninkhuis voor de tweede keer deze wedstrijd het aluminium. Een voorzet werd door Stijn Slaghekke teruggelegd en het schot van de Reutumse topscorer ging via de onderkant van het lat het veld weer in. Een minuut hierna verzuimde scheidsrechter ter Huerne tot ieders verbazing om Reutum een honderd procent strafschop te geven toen Hans Brunninkhuis onderuit werd gelopen door collega-aanvoerder Rene Nijenhuis. Ook hierna kreeg Reutum 1 nog kansen om voor rust de gelijkmaker te noteren. De verdediging van Enter verkeek zich opnieuw op een Reutumse pass, maar het schot van Stijn Slaghekke ging naast het doel. Even later schoot Niek Brunninkhuis over nadat een voorzet van Jurgen Lammerink voor zijn voeten terechtkwam. Beide teams gingen met een 0-1 tussenstand in het voordeel van Enter de rust in.

Reutum 1 begon de 2e helft in dezelfde formatie. Na ongeveer 3 minuten moest Erwin Geels weer eens ingrijpen. Hij tikte een schot van Niek Brunninkhuis over. De hierop volgende corner van Hans Brunninkhuis viel bij de eerste paal bijna binnen. Reutum begon steeds meer te domineren en kreeg een groot aantal kansen op de gelijkmaker. Stijn Slaghekke zag een schot uit de draai gered worden nadat een voorzet van Mark Morskieft opzij werd gekopt door Niek Brunninkhuis. Even later schoot Niek Brunninkhuis bij de tweede paal een corner van Rob Veelers over het doel. Na ruim een uur kwam Jan Morskieft de geblesseerde Roel Mensink aflossen.

Een kwartier voor tijd had Reutum opnieuw pech toen een schitterende vrije trap van Jord van der Aa via de binnenkant van de paal het veld weer in ging. Het betekende voor Reutum de derde keer dat het aluminium werd geraakt. Een minuut later kwam de gelijkmaker alsnog. Jan Morskieft begon aan een solo en hij schoot de verdiende 1-1 tegen de touwen. Hierna kregen, net als in de wedstrijd voor de winterstop, beide teams kansen op de winnende treffer. Eerst kwam Jules Wegdam net tekort bij een voorzet van Enter. Een minuut later kreeg Jules Wegdam opnieuw een grote kans, maar hij kon een voorzet net niet binnenschieten en even later schoot de buitenspeler rakelings naast. Ondertussen was Ties Leferink binnen de lijnen gebracht als vervanger van Mark Morskieft.

In de blessuretijd kreeg Reutum nog een grote kans op de winnende treffer, maar doelman Erwin Geels werd de held van de wedstrijd. Met een prima redding op een schot uit de draai van Stijn Slaghekke, zorgde hij ervoor dat Enter een punt mee naar huis kon nemen. Dit was direct ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want de scheidsrechter floot meteen het eindsignaal.

Door het gelijke spel vandaag en de winst van Borne en De Tukkers 1 daalt Reutum 1 weer op de ranglijst in de 4e klasse A. Het team van Mark Wijnreder is nu terug te vinden op de derde plaats, echter zijn de verschillen in de top van de klasse minimaal. Volgende week staat voor Reutum een topper op het programma. Dan treedt het op kunstgras aan in en tegen Borne. Voor de winterstop was Reutum op eigen bodem met liefst 7-1 te sterk. In Borne wordt om 14.00 uur afgetrapt.