VKC’03 dames winnen zware uitwedstrijd van De Hof in Markelo

Trainer/coach Jolanda Idema maakte direct duidelijk dat er revanche moest geworden genomen op de eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen. Deze ging thuis, na een slechte wedstrijd, verloren.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat het een zware wedstrijd ging worden. De tegenstander speelde een fysieke wedstrijd en door handig afzetten van de Markelose kant zwommen de dames uit Tubbergen veel achter de feiten aan.

De dames stonden na het 1e kwart dan ook op een achterstand van 2-1. Het was zwaar zwemmen en conditioneel werd er veel gevraagd. Uitsluitingen waren er aan beide kanten, maar ook aan beide kanten wilden de ballen het net niet raken.

In het 2e kwart wisten de dames uit Tubbergen het net wel te vinden. Al snel werd de score uitgebreid en werd achteraf gezien de winst binnen gehaald. Met 2-5 werd het kwart afgesloten.

Het 3e kwart was een periode waarin veel kracht werd gevraagd. Over en weer werden er kansen gemist en moest er veel worden gezwommen. Er vielen geen doelpunten.

Het laatste kwart werd er door Vkc rustig uitgespeeld, de dames van De Hof miste een paar goede kansen waardoor Vkc het rustig uit kon spelen. Met een 3-5 voorsprong gingen de 3 punten mee naar Tubbergen.

De dames bezetten hiermee een mooie 4e plaats. Waar in het begin van het seizoen moest worden geweken voor strafste, hebben de dames zich mooi weten te plaatsen in de top 5 van de 1e klasse!