MVV 1 staat weer boven de streep

Afgelopen zondag was het de beurt aan Dedemsvaart om op het Frielinkpark te gaan voetballen. Het team was afgelopen donderdag zonder te spelen gedegradeerd en kon dus vrijuit voetballen deze middag. De jeugd van MVV’29 was weer goed aanwezig met vlaggen en liederen.

In het eerste deel van de wedstrijd was MVV 1 de bovenliggende ploeg. Het was echter Dedemsvaart die de score opende. Een goede actie werd afgerond met een schuiver. Vlak voordat de bal bij keeper Kienhuis arriveerde, nam hij nog even een polletje mee waardoor hij precies over de gestrekte armen van Tom stuiterde” 0-1. Een domper aangezien MVV 1 nu al tweemaal zou moeten scoren om de volle buit te pakken.

De mannen in het zwart-wit gaven niet heel veel later een passend antwoord. Een voorzet op maat van Cas Oude Avenhuis werd binnen gekopt door Koen Lesker: 1-1. Dat de Harbrinkhoekers het niet hierbij wilden laten werd snel duidelijk. Gijs Oude Munnink opende op Niek Busscher, deze gaf vervolgens een afgemeten pass op Ramon Lesker en hij rondde bekwaam af: 2-1. Hierna was het de beurt aan Cas om zijn doelpunten aantal op te krikken. Hij vond achter elkaar 2 keer het net. Koen Lesker deed hem vervolgens na: 5-1 en 6-1. Met deze stand gingen de mannen aan de thee; de wedstrijd was gespeeld. In 22 minuten wist MVV liefst 6 keer te scoren.

Dedemsvaart heeft zich in de rust kunnen herpakken en de oranjehemden waren niet van plan om met dubbele cijfers de toch al lange terugreis te beginnen. Daarbij was in de 2e helft de echte overtuiging van de 1e helft weg. De 7-1 viel nog wel door – wederom – Cas Oude Avenhuis die van dichtbij binnen mocht schieten. Daarna kreeg MVV 1 nog wel enkele kansen, maar deze werden helaas niet verzilverd. Laten we het er maar op houden dat ze bewaard werden voor de komende wedstrijden… Verdedigend werd niets weggeven waardoor het voor Dedemsvaart bij die enige, achteraf gezien de ‘ere-treffer’, bleef.

Door de andere uitslagen staat MVV 1 nu weer boven de streep. Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn allerlei scenario’s nog mogelijk, omdat de middenmoot erg groot is. Komend weekend speelt MVV 1 een uitwedstrijd in Deurningen tegen DSVD. Dit is één van de directe concurrenten. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.