Dames VKC’03 sluiten seizoen af met flinke kater

Foto: Redactie

Gisteravond stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De dames van NDD/Heykey uit Doetichem kwamen naar de Vlaskoel. De uitwedstrijd werd toen netjes gewonnen door de Tubbergenaren.

Door het uitvallen van 1 scheidsrechter werd er gestart met maar 1 fluitist. Het was de bedoeling dat VKC’03 hier optimaal gebruik van ging maken. Het tegenovergestelde werd waar, want de scheidsrechter ging er gebruik van maken. Al in de 1e periode drukte deze beste man een stempel op de wedstrijd, en keken de Tubbergse tegen een 0-5 achterstand aan. Een kleine kater was al aanwezig.

In de 2e periode probeerden de Tubbergse de kater te verzachten en kwamen nog netjes terug tot een 3-5. Even leek er hoop terug te komen in de wedstrijd. Maar al snel bleek het fluitspel weer in het nadeel van VKC’03 te gaan. Uitsluitingen en tegen aanvallen kwamen met bosjes tegelijk en de Tubbergse ploeg had hierop geen antwoord. Na de 3e periode was er dan ook al een achterstand van 5-11.

Toch bleven de dames uit Tubbergen het in de 4e periode nog even proberen. Echter, al snel werd duidelijk dat de arbiter de kater wilde vergroten voor de thuisploeg. Op soms bedenkelijke manieren werden de dames met uitsluitingen naar de kant gestuurd. En de voorsprong voor de dames uit Doetichem werd alleen maar groter; VKC’03 kon hier op geen enkele manier antwoord op geven. De wedstrijd ging dan ook verloren met een 6-18 uitslag.

Na de dames uit Doetichem de hand te hebben geschud werd er met een lachend gezicht gezegd elkaar volgend seizoen weer te zien en dan word het weer een eerlijke strijd. Om de kater nog te vergroten werd het seizoen afgesloten met een borrel in het bruisende Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen