Bertram Allen winnaar CSI Twente 2015

De GP van Twente is dit jaar een prooi geworden voor de jonge Bertram Allen (19) uit Ierland. In de barrage was hij met Molly Malone (42,79) veel sneller dan Julia Kayser (Oostenrijk, 47.16) en Alberto Zorzi (Italië, 47.56). In totaal deden 13 combinaties mee in de barrage, welke in maximaal 53 seconden doorlopen diende te worden.

Voor de nummer 1 en 2 stond een splinternieuwe auto klaar. De net 18-jarige Lisa Nooren uit Engis (België) en Roelof Bril (4e) uit het Gelderse Westendorp kwalificeerden zich eveneens voor deze eindstrijd, maar kwamen beide tekort.

Bertram Allen, al sinds zijn 16e woonachtig in het Duitse Hünxe, gaf op het Erve Maathuis een ware demonstratie van de betere rijkunst. Hij was oppermachtig en reed de 12 concurrenten in de barrage op dik 4 seconden en meer achterstand. Dat hij al jaren een combinatie vormt met Molly Malone (Kannan x Cavalier) en de 11-jarige schimmelmerrie van zichzelf al een enorme snelheid heeft, betaalde zich meer dan uit. “Ik moest als tweede starter in de barrage wel proberen zo kort mogelijk te wenden en tempo te maken om het de rest zo moeilijk te maken.”

Gerco Schröder uit Tubbergen liep al in de eerste omloop tegen een springfout aan en mocht daardoor niet deelnemen aan de barrage.

Opvallende afwezigen

Pia-Luise Aufrecht meldt dat Gert-Jan Bruggink net als dochtertje Marlyse met griepverschijnselen het bed heeft opgezocht. “Ze hebben allebei behoorlijk de griep te pakken en 39,5 graden koorts. Gert-Jan liep hier al 2 dagen te rillen. Het ging gewoon niet meer. Dat hem dat uitgerekend hier moet overkomen; een catastrofe.”

Bruggink liet de wedstrijden van vandaag ook schieten. De regionale favoriet was daarmee de meest opmerkelijke afwezige in de strijd om de Grote Prijs van Twente, waarin hij al tal van jaren met de besten meestreed. Pia-Luise Aufrecht plaatste zich wel voor het hoofdnummer van zondag.

Opvallend was dat ook Albert Zoer zich niet kwalificatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen