Afzeggingen door regen bij paardenrubrieken Concours Langeveen

Foto: Concours Langeveen

Deelname qua pony’s is er voldoende, ook ondanks de hevige regenval die vandaag vele evenementen teisterde. Maar vanuit de hoek van de paarden volgde vanmiddag afzegging na afzegging. Zozeer zelfs dat een deel van de rubrieken aangepast is.

De organisatie is zeer ongelukkig met het gegeven dat veel ruiters en amazones van paarden hun deelnames intrekken, maar zit tegelijkertijd ook niet bij de pakken neer. “Niet normaal meer, en dat terwijl het helemaal niet nodig is. Als ze dan hier zouden komen, kunnen ze met eigen ogen zien dat het hier helemaal niet nat is en er prima te rijden valt”, vertelt bestuurslid Anne-Lotte Tijhuis met ingehouden treurnis. “Bij de pony’s is niks aan de hand, die deelnemers zijn er gewoon en willen stuk voor stuk graag van start. Alleen bij de paarden is het echt bedroevend. We bellen wel rond naar de desbetreffende ruiter of amazone, maar weten ze helaas niet te overtuigen. Dan wordt weleens gezegd dat de eigenaar van het paard niet wil dat ze meedoen, of er is iets anders waardoor ze ervan afzien. Dit is regelrechte onmacht.”

“Voor alle duidelijkheid, we willen een sportief concours zonder ongelukken. We hebben 7 onafhankelijke officials in de jury zitten die aangeven dat onze pistes er piekfijn bijliggen. Ook onze parcoursbouwer Jack Meuleman zegt dat. En dat is natuurlijk niet voor niets”, legt voorzitter Edmond Geers uit. “Net als alle andere concoursen in de buurt investeren we veel in onze ondergrond, daar moet gewoon niks mee aan de hand zijn en tegen een beetje regenval kunnen. Dit jaar zit het wat dat laatste betreft een beetje tegen, en dat is erg jammer, maar weet zeker dat ook de paarden – net als de pony’s – er geen last van hebben.”

De paardenrubrieken voor B, L, M, Z en ZZ gaan door, maar het koningsnummer over 1.40 meter niet. “De bodem is nog altijd in een zeer goede staat, niks aan de hand en daarom gaat de rest morgen gewoon door. In plaats van het 1.40 meter is er morgen de kans om ZZ te rijden. Verder is de ponyfinale verplaatst naar de hoofdring. Deze finale vangt aan om ongeveer 15.30 uur.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen