SGW Vasse onder prachtige omstandigheden verreden

De Bosruiters kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en sportieve samengestelde wedstrijd (SGW). Op zondag 4 oktober werd deze in de prachtige natuur van Vasse verreden.

Beter bekend onder de naam de Cross, welke jaarlijks wordt georganiseerd door ruitervereniging de Bosruiters, kan de SGW telkens op veel belangstelling rekenen. De weersomstandigheden waren bijzonder fraai, zowel voor paard als ruiter. Vooral de cross lokte vele belangstellenden naar het terrein aan de Beekzijdeweg, waar men bij de tent goed zicht had op de drie onderdelen van de wedstrijd.

Om 08.00 uur starten de eerste combinaties met een dressuurproef om vervolgens  in de springring hun vaardigheid te tonen. Degenen die dit met goed gevolg hadden afgelegd mochten starten in de cross, die om even voor 11.00 uur begon.

Waterbak trekt volop publiek

In het bos waren over een traject van ongeveer 2,5 kilometer 20 natuurlijke hindernissen geplaatst. Er zaten een paar pittige hindernissen tussen waaronder de spin en de nieuwe waterbak. Deze heeft een prominentere plaats gekregen bij het hoofdterrein, omdat dit een echte publiekstrekker is. De cross werd op een enkel incident na, met overigens goede afloop, goed verreden door de deelnemers.

Prominent aanwezig

In totaal hadden zich 128 combinaties uit heel Nederland ingeschreven, waarmee nagenoeg het maximale aantal deelnemers bereikt werd. Dit bewijst maar weer dat de SGW een belangrijke plaats inneemt binnen hippisch Twente.

De wisselbokaal van de beste dagcombinatie is dit jaar gewonnen door Isabeau Brouwer met Verano lid van de Reestruitertjes uit De Wijk.

De inzet van de vele vrijwilligers, de sponsoren en niet te vergeten de grondeigenaren zijn onmisbaar en waardevol voor onze vereniging.  De Bosruiters willen eenieder die geholpen heeft deze prachtige wedstrijd tot stand te brengen bedanken.

Uitslagen

Pony’s B cat CDE

  1. Isabeau Brouwer met Verano
  2. Sharon Betting met Subliem Z
  3. Kyra Schuttert met Ritzy Ragz

Pony’s B cat CDE zonder dressuur

  1. Evelien Heuven met Xarola
  2. Maaike Elferink met Diva
  3. Mimi Baauw met Afrikaantje

Pony’s L cat CDE

  1. Xanthe Gritter met Vrimousse
  2. Enola Mulder met Granouche
  3. Noortje Mentink met Top Gun

Pony’s M cat CDE

  1. Colette Bruin met Brasil
  2. Julia Veth met Donee Ludine S

Paarden B

  1. Frans Koopman met Tikita Z
  2. Bianca Nijhof met Cruise Control
  3. Karin van der Velden met Romero

Paarden B zonder dressuur

  1. Jody van de Kamp met Bellisimo Zensation
  2. Sabine Koops met Whitney
  3. Sabine Koops met Marlando E

Paarden L

  1. Lisette Klein Schaars met Keizers Bingoedwies
  2. Minka Haverkamp met Enjoy
  3. Kirsten Honekamp met Cerona Lina
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen