‘Dynamo 1 is zaterdag de underdog’

Foto: Dynamo Tubbergen

Een mooi affiche voor dit weekend is het duel in de eerste divisie A bij de dames tussen Dynamo Tubbergen en Veracles Groningen, een team dat zich voor het nieuwe seizoen behoorlijk heeft versterkt.

“Veracles is voor mij de topfavoriet voor de titel met het spelersmateriaal wat ze nu bij elkaar hebben.” zegt trainer/coach Johan Booyink van Dynamo 1 over de tegenstander van aanstaande zaterdag. “En volgens mij zijn wij dat niet, ik denk dat wij niet tot de favorieten voor de titel gerekend moeten worden. Dat werd afgelopen zaterdag tegen Reflex in Kampen ook nog wel weer duidelijk.”

Dynamo 1 opende het seizoen met een 0-4 zege bij Rivo in Rijssen en liet daar een 3-1 nederlaag in Kampen op volgen. Veracles was in de Groene Hel met 3-2 te sterk voor Scylla. Zo liggen de kaarten er tot nu bij.

Johan: “We kunnen een heel aardig potje volleyballen, maar als we zaterdag Veracles goed partij kunnen bieden en we slagen er ook nog in een paar punten in Tubbergen te houden, dan moeten we denk ik tevreden zijn.” En daarmee manoeuvreert hij zijn team voorzichtig in de underdog positie. En dat terwijl iedereen ook wel weet dat je de punten niet zo gemakkelijk uit Tubbergen meeneemt. “Ik hoop dat we in ons eerste thuisduel het publiek een leuke wedstrijd kunnen laten zien. En rond 18.30 uur ’s avonds weten we meer.” sluit Johan af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen