De Tukkers 1 staat wederom met lege handen

Foto: Fotostudio Visschedijk

Na de zure nederlaag van vorige week was het vandaag zaak voor het eerste elftal van De Tukkers om niet verder af te zakken op de ranglijst. EMMS uit Slagharen kwam vandaag op bezoek in Albergen.

Bij de thuisploeg nog steeds veel blessureleed en dus enkele wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week. In een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten trok EMMS uiteindelijk aan het langste eind: 3-4.

De Albergenaren begonnen fel aan de wedstrijd en probeerde de gasten vroeg onder druk te zetten. Het team won de meeste duels, maar het vervolg was vaak niet zuiver. Balverlies op het middenveld leidde de counter in. De spits van EMMS werd in stelling gebracht via een hoge steekpass. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig breed op zijn teamgenoot die meegelopen was. Deze kon de bal makkelijk binnen schuiven: 0-1. De Tukkers 1 bleef druk houden en werd voetballend steeds beter. Robin Eidhof schoof een aantal keer goed door. Zijn voorzetten bereikten tweemaal John Koopman, maar hij kopte beide keren de bal net naast het doel.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg zocht de aanval en EMMS probeerde gevaarlijk te worden via de lange bal op de fysiek sterke aanvallers. Waar de 1-1 in de lucht hing werd het echter al snel 0-2. De bal werd verloren op het middenveld en de heren uit Slagharen waren er weer razendsnel uit. Een afstandschot van 20 meter belandde prachtig in het doel. De Tukkers 1 gaf zich niet gewonnen en maakte al snel de aansluitingstreffer. Robin Schär werd in de diepte bereikt en gaf de bal laag voor. Stijn Boswerger was goed naar binnen gekomen en kon de bal voor zijn tegenstander binnentikken: 1-2. De gelijkmaker viel 5 minuten later. Thijs Kuipers kwam door via de linkerkant en schoot de bal keihard tegen de keeper aan. In de rebound wist Bart Wigger de doelman alsnog te passeren: 2-2.

Het kreeg nog een paar kansen, maar de goal viel aan de andere kant. De thuisploeg kreeg de bal achterin niet weg en via de kluts kon de aanvaller van de gasten de bal afdrukken: 2-3. Via een vrij bal stond al snel weer een gelijke stand op het scorebord. De vrije bal belandde bij de tweede paal waar Joep Egberink vrij stond. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal via de keeper in het doel: 3-3. De Tukkers 1 raakte daarna nog de paal, maar EMMS wist toch de punten mee te nemen. Vlak voor tijd sloeg het onheil weer toe. Een corner werd raak gekopt en er was bijna geen tijd meer om de stand om te zetten. De scheidsrechter floot voor het eindsignaal en de punten gingen zo mee naar Slagharen.

Volgende week gaan de Albergenaren op bezoek in Enschede. Vogido is dan de tegenstander. Aftrap 14.00u op sportpark Het Wooldrik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen