Vasse 1 pakt de volle buit bij SV Almelo

Op deze onstuimige zondag werd er veel afgelast, maar de uitwedstrijd van het eerste elftal van Vasse tegen SV Almelo kon vanwege het nieuwe kunstgrasveld doorgaan. Trainer/coach Bert Stokkingreef kon sinds lange tijd weer beschikken over Stefan Weersink en Daan Haarhuis. John Nijhuis en Len Veelers zijn beide nog geblesseerd en Rudolf Wigger was geschorst.

Vasse 1 heeft nog geen constant niveau en de warming-up deed vermoeden alsof het vandaag een druilerige dag werd. Maar niets was minder waar, want de Vassenaren speelden vandaag eindelijk weer eens met lef zodat er prima werd gevoetbald.

Vasse 1 probeerde vanaf begin af aan het spel van achteruit op te bouwen. SV Almelo daarentegen loerde in het beginstadium vooral op de counter. Vasse kon in de eerste helft een paar keer gevaarlijk worden via Daan Haarhuis en Erik Rijsman, maar de goalie van de Almeloƫrs hield zijn doel schoon. Vasse 1 kwam in de 1e helft wel een keer goed weg toen een aanval van Vasse werd afgeslagen en de bal plots voor de voeten van een speler van SV Almelo kwam. Deze speelde het gelukkig voor de blauw-witten niet goed uit en daardoor werden de kleedkamers met een 0-0 ruststand opgezocht.

Na de rust een veel feller SV Almelo, dat werd aangestuurd door zijn aanwezige aanvoerder. Het kreeg een paar goede kansen en Vasse 1 speelde niet meer het goede positiespel als in de 1e helft. Na een kwartier spelen kwam Wim Nijhuis in het veld voor Daan Haarhuis, kregen de Vassenaren meer grip op de wedstrijd en ging het balletje weer meer rond. De mee opgekomen Chiel Veer kaatste de bal met Jordy Blankenvoort en die eerste gaf een prima eindpass door het midden op Erik Rijsman. Hij omspeelde de keeper, schoot de bal langs de paal en verdediger in het doel, en Vasse stond met 0-1 voor. De grensrechter van SV Almelo hield zijn vlag in de luch,t maar de leidsman zag in dat dit nooit het geval kon zijn.

Vasse 1 bracht een kwartier voor tijd Han Damhuis in het veld voor Rob Wenneger. Almelo probeerde het wel en kreeg een paar goede kansen maar het kwam telkens de doelman Bolscher en zijn compagnons tegen. Zo’n 10 minuten voor tijd zette Vasse 1 nog weer aan en het kreeg een vrije trap. Deze werd genomen door Randy Pegge, de bal kwam op het hoofd van Jordy Blankenvoort en hij kopte de bal richting Han Damhuis en deze wist hier wel raad mee en kopte snoeihard de 0-2 tegen de touwen.

SV Almelo gaf niet op en Vasse 1 speelde het op het laatst niet goed uit. Doelman Bolscher hield een speler van Almelo nog een keer van het scoren af maar toch werd er in blessuretijd nog de aansluitingstreffer gemaakt. Chiel Lansink kwam nog in het veld voor een prima spelende Stefan Weersink en niet veel later besloot de scheidsrechter voor het laatst te fluiten. Zo stond er een 1-2 eindstand op het bord en waren de 3 punten voor Vasse een feit.

Komende zondag (22 november) is er een inhaalprogramma voor standaardelftallen en dat betekent een vrije zondag voor Vasse 1.