Portret van Moniek Tenniglo, wielrenner uit Albergen

Foto: Rabo Liv

Haar eerste, geslaagde seizoen als professioneel wielrenster zit erop. De hoogste tijd om Moniek Tenniglo uit Albergen nader aan de tand te voelen, zo moet het Rabo Liv Team hebben gedacht. Het resultaat is een mooi portret van een passioneel sporter die niet vergeten is waar ze vandaan komt.

Meestal rijdt ze in Twente, beginnend in Albergen, het dorp waar ze al haar hele leven woont. Ze voelt zich thuis in deze omgeving. “De mentaliteit en nuchterheid van de mensen hier vind je nergens anders. Mensen uit Twente denken tien tellen na voor ze iets zeggen, laten ook niet zo snel het achterste van de tong zien. Ik vind het hier fijn. En ja, de omgeving is schitterend. Je kunt hier prachtig fietsen. Laatst reed ik met Marianne (Vos, red.) een toertocht in Enter. Onderweg dacht ik: man, er zijn veel mooiere plekken. Ik wilde haar het beste laten zien.”

Haar wielerleven begon als 19-jarige. Ze had jarenlang geschaatst en waagde de overstap naar het wielrennen. Van een regionaal vrouwenteam stoomde ze door naar de selectie van Jan van Arckel. Moniek fietste en had tegelijkertijd een fulltime kantoorbaan. In dienst van Rabobank ging ze na hoe processen efficiĆ«nter en effectiever ingevuld konden worden. “Ik had het naar mijn zin bij de bank, maar vond fietsen nog wat leuker. Ik dacht: hoe kan ik dit op een goede en gezonde manier blijven combineren? Ik heb er veel met mijn ouders en trainer over gesproken.” In diezelfde periode, in de nazomer van 2014, meldde zich iemand van het Rabo Liv Team. “Zelf had ik nog nooit contact gezocht met een team, maar natuurlijk hoopte ik ooit de overstap naar een profploeg te kunnen maken.” Moniek heeft haar baan opgezegd om zich volledig op wielrennen te kunnen richten.

Klik hier voor het volledige interview.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen