Vasse 1 schrijft 3 belangrijke punten bij

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, thuis tegen NEO, en het verloren oefenduel op dinsdag tegen ASV uit Aadorp, moest er gisteren in Rossum door het eerste elftal van SV Vasse worden aangetreden tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Om 14.00 werd er afgetrapt voor de wedstrijd RSC tegen Vasse 1. Het eerste kwartier liet Rossum toe dat de Vassenaren het balbezit hadden. Bij vlagen werd er behoorlijk gecombineerd, maar tot echte kansen leidde dit niet. Naarmate de eerste helft vorderde werd de wedstrijd wat aantrekkelijker. De scheidsrechter moest hierbij enkele keren ingrijpen bij een aantal pittige duels.

Het gevaarlijkste moment van Vasse 1 kwam vlak voor rust toen Rudolf Wigger een vrije trap maar net over schoot. RSC creëerde de 1e helft nagenoeg niets, totdat aanvoerder Wouter Weusthof zomaar uit kon halen na een goede combinatie door het centrum. Gelukkig voor Vasse belandde deze bal ruim naast. Na rust werd de wedstrijd rommeliger en werden er vooral veel duels uitgevochten op het middenveld. Aanvallend konden beide ploegen weinig uitrichten op een portie inzet na. In de 50e minuut was de eerste kleine  kans voor Randy Pegge, maar hij kon zijn kopbal uit een moeilijke hoek niet de juiste snelheid en richting meegeven na een prima voorzet van Stefan Weersink.

Vasse 1 kwam verder nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen, maar bleef wel vrij simpel overeind tegen de thuisploeg die ook vooral met zichzelf worstelde. Richting het einde van de wedstrijd kwamen de bezoekers goed weg bij enkele hachelijke situaties rond het 16-metergebied van keeper Brunninkhuis, die overigens een prima wedstrijd keepte.

Na een lichte overtreding van Jordy Blankenvoort op de snelle linksbuiten van RSC, die bij de plaatselijke toneelvereniging niet zou misstaan als theatermaker, mocht de thuisploeg aanleggen voor een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. Bij het wegwerken van de bal kon Rob Wenneger invaller Han Damhuis diep sturen langs de lijn. Hij trok naar binnen, hield goed overzicht en bracht Len Veelers in positie om de 0-1 tegen de touwen te jagen. Hierna speelde RSC alles of niets en kwam Vasse 1 soms met kunst en vliegwerk uit de problemen.

Na behoorlijk wat minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kon de Vasser furie 3 hele belangrijke punten bijschrijven. Een mooie gedachte met het carnavalsweekend voor de deur. Vanavond om 20.00 uur wordt er nog eerst een oefenwedstrijd gespeeld tegen De Tukkers 1 in Albergen.