De Tukkers 1 verzuimt wedstrijd naar zich toe te trekken

Nadat de laatste 2 competitiewedstrijden geen doorgang vonden, mocht het eerste elftal van De Tukkers vandaag weer aantreden. Juventa’12 kwam op bezoek in Albergen. In Wierden verloor de ploeg van Remco Weusthof in blessuretijd de wedstrijd met 1-0.

Onder winterse omstandigheden begon De Tukkers 1 goed aan de wedstrijd. Er lag veel ruimte op de flanken en kwam enkele malen gevaarlijk door. Met name Bauke Haarhuis was een plaag voor de defensie. Juventa probeerde via de zijkanten de bal voor het doel van de thuisploeg te gooien. Het nieuwe centrale duo speelde sterk en de voorzetten werden onschadelijk gemaakt. Naarmate de wedstrijd vorderde hadden beide ploegen kleine mogelijkheden. Een kopbal van Hidde Eidhof werd van de lijn gehaald en bij de gasten werd een corner maar net over gekopt. Met 0-0 gingen de ploegen aan de thee.

Ingo Kroeze bleef achter in de kleedkamer wegens hamstring klachten. Tim Boswerger was zijn vervanger. Net als de 1e helft kwamen de Albergenaren goed uit de startblokken. Op het middenveld won het de tweede bal, waardoor de aanvallers in stelling gebracht konden worden. Na al enkele kansen gemist te hebben, was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong. Uit een ingooi speelde Ruben Hulshof zich knap vrij en ging richting doel. Hij hield het overzicht en legde de bal perfect neer voor Stijn Boswerger. Hij schoof de bal uitstekend binnen: 1-0. Na de goal ging de thuisploeg door, maar het verzuimde enkele grote mogelijkheden te benutten. Een paar minuten voor tijd kreeg het hier de rekening voor gepresenteerd. Een voorzet van de linkerkant belande via de kluts bij Olde Olthof. Hij dacht niet na en schoot de bal in het dak van het doel: 1-1. Kansen kwamen er in de slotminuten niet meer. Voor De Tukkers 1 voelde het gelijke spel als een nederlaag.

Volgende week reizen de Albergenaren af naar Enschede. Victoria’28 is dan de tegenstander. In Albergen eindigde de wedstrijd nog in remise: 1-1.