Langeveen 1 wint de derby tegen Manderveen 1

Vanmiddag stond de derby van Langeveen 1 tegen Manderveen 1 op het programma. De laatste weken hadden de Langeveners geen punten weten te pakken, want na de winterstop was er nog geen wedstrijd gewonnen. Er werd om 14.00 uur afgetrapt.

De thuisploeg kreeg in het begin van de wedstrijd alle ruimte en tijd om op te bouwen. Bij vlagen gebeurde dit wel en er kwamen een paar kleine kansen uit voort. Maar Manderveen 1, dat op de counter loerde, kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit met als gevaarlijkste kans een schot op de paal van de spits die afketste en verder geen gevaar opliep voor Langeveen 1.

Na een half uur voetballen kreeg de thuisploeg een vrije trap op ongeveer 25 meter. Daan Kienhuis ging achter de bal staan en krulde de bal om de muur heen. De bal ging binnenkant paal, schampte de andere paal en ging uit. Botte pech. Even later kreeg Langeveen 1 een penalty en diezelfde Daan Kienhuis nam de penalty feilloos in de linkerhoek. 1-0. Manderveen 1 ging de rust in met 10 man, omdat één van hun beste spelers van het veld moest. De arbiter zag in een vrij onschuldige actie van de speler een rode prent.

De tweede helft begon direct met veel druk van de thuisploeg. Jeroen Timmers kreeg direct een megakans om het te beslissen, maar het lukte hem niet om de bal in het netje te trappen. Met 10 man kwam Manderveen 1 het toch nog aan het voetballen wat eigenlijk nooit mocht, want de Langeveners hadden de wedstrijd allang moeten beslissen. Waar iedereen eigenlijk al bang voor was met een oranje-zwart hart, is dat de Manderveners zouden scoren uit een counter. En dat werd werkelijkheid. De nummer 10 van Manderveen 1 liep goed door op een bal die bijna uit ging, zette de bal voor en de spits van Manderveen 1 knikte de bal netjes in: 1-1. Nu moest Langeveen 1 ook nog gaan oppassen dat ze geen nederlaag opliepen.

Maar na 85 minuten werd er toch gescoord aan Langeveense zijde. Een dood spelmoment die werd binnen gekickt door Jeroen Timmers. Nu was het zaak dat er geen volgende goal werd geïncasseerd. Er werd niet meer gescoord, dus dat betekende dat de eerste 3 punten van deze seizoenshelft een feit waren voor Langeveen 1.

Volgende week staat het uitduel tegen Mariënheem op het programma. Altijd een lastige tegenstander waar rekening mee moet worden gehouden. Aftrap 14.00 uur in Mariënheem.