Reutum 1 verliest en maakt een pas op de plaats

Het eerste team van VV Reutum moest vandaag aantreden tegen FC Suryoye-Mediterraneo. De 3e thuiswedstrijd op rij en het einde van het seizoen nadert. De familie Slaghekke zit in de ziekenboeg, waardoor Reutum 1 vandaag met een enkele spits begon.

Het begin van de wedstrijd was voor Suryoye en Reutum 1 was telkens een stapje te laat. Na 2 minuten spelen was het al 0-1, na balverlies kon de linksbuiten vrij binnenschieten via binnenkant paal. Hierna bleef het rommelig aan de zijde van de Reutummers, want veel balverlies en slordige passes voerden de boventoon. Jord van de Aa liet zijn specialiteit weer zien na 20 minuten spelen door een vrije trap via beide palen binnen te schieten. Een kans voor Ron Brunninkhuis werd om zeep geholpen en 5 minuten voor rust kwam de 1-2 uit een hoekschop die de aanvoerder van Suryoye steenhard binnenknikte.

Roel Mensink en Jurgen Lammerink vielen beide de eerste helft uit met een hamstring blessure waardoor de kampioenen van A1, Ramon Eerdman en debutant Daan Wilmink binnen de lijnen kwamen. Rust: 1-2. Thuis met slechte weersomstandigheden maar met veel publiek, dus de spelers spraken onderling af om de tweede helft in ieder geval strijd te leveren en de matte vertoning recht te zetten.

Reutum 1 begon ook goed aan de tweede ronde en Hans Brunninkhuis zette zijn broer Ron compleet vrij voor de keeper. Deze maakte echter een pirouette in plaats van de bal in het doel te deponeren. Weg kans en dus geen gelijkmaker. Hierna was er een mooie aanval waar Ron om de keeper ging en de bal voor de doellijn stil bleef liggen. Helaas bleef ook deze mogelijkheid onbenut en niet veel later was er na veel geklungel in de verdediging de 1-3 een feit. Reutum 1 hield zich wel aan de afspraak door vol voor de aansluitingstreffer te gaan. Deze kwam er ook na een pass van Hans op Jan Morskieft. Hij nam de bal goed aan en ronde koelbloedig binnen de 16 meter af.

Nog 20 minuten te spelen en de gelijkmaker hing in de lucht. Ook Suryoye was in de counter een aantal keren zeer gevaarlijk, maar er werd door beide partijen niet meer gescoord. De scheidsrechter floot na dik 90 minuten af en dit betekende een verdiende nederlaag voor de Reutumse ploeg.

Het seizoen is met nog 3 wedstrijden te spelen bijna ten einde en Reutum 1 staat nog steeds op een uitstekende 3e plaats. Hopelijk vallen de blessures mee en kan trainer/coach Mark Wijnreder volgende week op bezoek bij Victoria 3 punten bijschrijven.