TVC 1 leeft nog

Foto: TVC'28

Hoe sterk zijn de reddingsboeien voor het eerste elftal van TVC’28 om zich in de eerste klasse van de KNVB te handhaven? Die vraag hing in Winterswijk boven het duel in de nacompetitie tussen de plaatselijke FC en De Tubbergse voetbalclub.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en was vooral gevaarlijk over de linkerflank. De beloning bleef niet uit. Uit een ogenschijnlijk simpel te onderscheppen hoekschop liet TVC-goalie Ruben Lucas de bal uit zijn handen glippen. Maarten Sesink was er als de kippen bij om het buitenkansje af te straffen (1-0).

TVC 1 probeerde de bakens te verzetten, maar speelde door slordig spel vooral tegen zichzelf. Verder dan een kopbal van Maarten Oude Avenhuis over de deklat kwamen de Tubbergenaren in het eerste bedrijf niet.

Na de thee bleef FC Winterswijk aanvankelijk de bovenliggende partij. Timothé Gernaat kopte rakelings naast. Even later was Maarten Sesink dicht bij zijn tweede treffer. De kansen voor TVC leken te keren toen Stef Roelofs in het strafschopgebied werd getorpedeerd. Maarten Booyink benutte de toegekende penalty onberispelijk (1-1). Vlak daarna kreeg TVC zelfs de kans om op voorsprong te komen. Op een pass van Niels Leemhuis kopte Mauro Plegt over. Nadat Maarten Booyink zijn tweede gele kaart moest incasseren, nam de thuisclub opnieuw het heft in handen. Joost Mulder bracht de FC op voorsprong met een ziedend schot in de bovenhoek (2-1). Even later leek de thuisclub het lot van TVC 1 te bezegelen. George Chamoun schoot met een strakke schuiver de 3-1 binnen. Ondanks het ondertal beten de Tubbergenaren in een laatste stuiptrekking van zich af. Die onverzettelijkheid wierp vruchten af. Vlak voor tijd kopte Mauro Plegt een fluwelen pass van Jeffrey Huizinga tegen de touwen.

Return in Tubbergen

Door de 3-2 eindstand leeft TVC 1 nog. Aanstaande donderdag ontmoetten de teams elkaar opnieuw in Tubbergen. De uiteindelijke winnaar gaat door naar de volgende ronde, die op 29 mei en 5 juni wordt gespeeld. Daarin lijkt BWO de beste papieren te hebben. Mocht TVC 1 doorkomen, dan speelt het team op 29 mei eerst thuis. Komen de Tubbergenaren donderdag als verliezer uit de strijd, dan degradeert de ploeg na 4 seizoenen uit de eerste klasse.

Dat wordt donderdagavond nog een heet avondje in Tubbergen. Wie het spektakel wil meemaken is om 19.00 uur van harte welkom op sportpark De Grote Moat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen