Mariaschool wint gemeentelijk klootschiettoernooi

De Mariaschool uit Reutum heeft vanmiddag op de Haarlerheidebaan de gemeentelijke titel in het klootschieten veroverd.

Met een groep leerlingen uit de groepen 5 t/m 8, zowel meisjes als jongens, werd de titel binnengesleept. Met een  verschil van 3 meter (per gemiddeld schot) wist men de Alphonsusschool uit Harbrinkhoek nog net voor te blijven.

Op de prachtige Haarlerheidebaan, onlangs nog de EK-locatie voor onderdeel veld en zetten, werden formidabele schoten verricht. De baan was dan ook dinsdag nog super gemaaid door de familie Luttikhuis de Molenberg. De wedstrijd bestond voor de groepen 5 en 6 uit 250 meter veld en 300 meter straat. Vervolgens moest men in zo weinig mogelijk schoten deze afstand afleggen. De meters over de streep werden teven opgeteld. Uiteindelijk wordt dan een gemiddeld schot berekend waardoor een klassement  kan worden opgemaakt.

De groepen 7 en 8 schoten op het veld een afstand van 300 m om vervolgens 400 m op de straat de wedstrijd af te ronden.

Uitslagen

Luuk Hesselink (groep 8 jongens)van de Mariaschool uit Reutum was de beste schutter van de dag met een gemiddeld schot van 68,00 m. Daarmee bleef hij Sofie Koebrugge (groep 8 meisjes)van de Alphonsusschool uit Harbrinkhoek met een gemiddeld schot van 66,00 m nog voor. Beiden werden eerste in hun klasse.

Wenke Maatman (groep 7 meisjes) van de Mariaschool uit Reutum won met een gemiddeld schot van 59,23 m. Bij de jongens groep 7 wist Bart Hemmer (mariaschool Reutum)de titel op te eisen met een gemiddeld schot van 61,69 meter. Daisy Dekker (groep 6 meisjes) van de Zeven Mijlen  Manderveen  won de titel met maar liefst 52,67 m gemiddeld.  Winnaar bij de jongens groep 6 werd Jesse Telgenhof van de Mariaschool Reutum met gemiddeld 67,78 m. In de jongste groep 5 meisjes wist Isa Droste (Mariaschool Reutum) de titel op te eisen met een gemiddeld schot van 47,50 m. Tot slot was winnaar in groep 5 jongens Thijmen Bels van de Mariaschool Langeveen met een gemiddeld schot van 62,60 m. Al met al prima prestaties.

Dit jaar werden de voorselecties bij diverse basisscholen in de reguliere gymlessen verzorgd. Een prima mogelijkheid deze oeroude sport onder de aandacht te brengen. Klootschieten is wat dat betreft de oudste sport aangesloten bij overkoepelend orgaan van sportbonden in Nederland.

Prijzen

De organisatie van de kampioenschappen was in handen van de afdelingen Noord en Midden Twente. In de speeltuin werden de prijzen uitgereikt door de  jeugdafdeling Noord Twente en kersvers Europees kampioen Veld en Straat klootschieten Silke Tulk. In 2003 was ook zij trouwens de gemeentelijk kampioen in haar groep.

In een nawoord werden alle vrijwilligers bedankt voor het wijzen en opschrijven van de resultaten. Ook de organisatiewagen van de Nederlandse klootschietersbonden was beschikbaar door toedoen van Frans Hoek. Sandra Bouhuis, Sylvia Koebrugge en de vele vrijwilligers van de klootschietverenigingen zorgden voor de organisatie van de wedstrijd en veiligheid middels EHBO voorziening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen