Chilly Chicks winnen beachvolleybaltoernooi Festiball voor de tweede keer op rij

Op de tweede dag van Festiball werd er door 40 teams deelgenomen aan het beachvolleybaltoernooi.

Om 14.30 uur kon er worden begonnen aan de eerste van 80 poulewedstrijden. Het weer was de deelnemers goed gezind en dat zorgde met name voor veel sfeer op de velden. De wedstrijden waar door de teams zelf voor een scheidsrechter werd verzorgd, verliepen allen volgens planning. Rond de klok van 18.30 uur werden de teams verdeeld in een winnaarsronde en verliezersronde, al naar gelang de resultaten in de poulefase.

Zowel in de winnaarsronde als in de verliezersronde zorgde dit voor spectaculaire wedstrijden.

Verliezersronde

Uiteindelijk speelden in de finale van de verliezersronde de teams van Skuld van de Rabobank, Cenosillicafobie, De Duplo Legobouwers en Ereleden 2. Na 2 spannende halve finales stonden Cenosillicafobie en Skuld van de Rabobank tegenover elkaar in de eindstrijd. De basketballers, die vandaag hun talenten lieten zien op een ander vlak, konden het helaas niet aan in de finale en zo won Cenosillicafobie dikverdiend deze wedstrijd.

Winnaarsronde

In de winnaarsronde streden de Chilly Chicks, Tjap, Heppie en Kansloos voor de ereplaatsen en de wisselbeker, vorig jaar gewonnen door de Chilly Chicks. Waar inmiddels op de velden bij de verliezerspoule een groot feest werd gebouwd en de wedstrijden volleybal zich hadden verplaatst naar polonaises tussen beide teams werden op de velden van de winnaarspoule de wedstrijden beslist in het voordeel van de Chilly Chicks en Tjap. Heppie en Kansloos werden verslagen en gedwongen om de 3e/4e plaats te spelen.

In de finale leek het eenrichtingsverkeer en waren het opnieuw de Chilly Chicks die na 15 minuten spelen de handen in de lucht konden gooien, omdat ze voor de tweede keer op rij de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.