Laura Steggink met Nederlands basketbalteam bij beste 9 op EK

Foto: Laura Steggink

Van 9 juli t/m 17 juli heeft heeft Laura Steggink van basketbalvereniging Jolly Jumpers het EK gespeeld voor meiden onder 20 jaar in Porto.

De poulewedstrijden verliepen niet helemaal volgens verwachting. De inschatting en doelstellingen voor het EK waren hoog ingezet gezien de bronzen plak van vorig jaar. Na de eerste wedstrijd tegen Letland, die verdiend gewonnen werd met 66-54, liep het toch anders. In de resterende 2 poulewedstrijden werd met slordig spel en ruime cijfers van Frankrijk en Griekenland verloren.

Gevolg hiervan was dat de Nederlandse meiden op basis van het doelsaldo als laatste eindigden in de poule. Een zware teleurstelling, want nu moest in de kruisfinales worden gewonnen van topland Rusland om in de race te blijven voor een hoge eindklassering. Deze wedstrijd werd jammer genoeg in de laatste minuten verloren. Zodoende kwam het Nederlands team in de poule te spelen voor de plekken 9 t/m 16, een zware tegenvaller voor iedereen. Veel tijd om te treuren was er echter niet, want de volgende wedstrijd diende zich al snel aan. In de voorbereiding werd er nog 2 keer ruim gewonnen van Duitsland en dat was dit keer ook het geval (54-77). Hierdoor waren de meiden in elk geval veilig van degradatie en speelden ze verder voor de plekken 9 t/m 12. De volgende 2 wedstrijden werden ook gewonnen tegen Zweden en Portugal. Dit betekende een 9e plek voor het Nederlands team U20.

Eigen ervaring

“Dit toernooi heb ik zelf als zeer leerzaam, maar vooral ook super leuk ervaren. Ondanks dat het resultaat niet was waar we op gehoopt hadden, kunnen we met opgeheven hoofd terugkijken op dit toernooi”, vertelt Laura. “Het was een erg gezellige groep om bij te zijn. Ik ben vooral heel blij dat ik dit heb mogen meemaken en ben een hele ervaring rijker. Het niveau van dit toernooi lag zo ontzettend hoog, dat werd mij elke wedstrijd opnieuw weer duidelijk. Hierdoor ben ik me nog meer bewust geworden van het feit dat ik echt iets wil bereiken met basketbal en daarom ook veel en hard zal moeten trainen. Daarom maak ik volgend seizoen ook de overstap naar de dames eredivisie, naar een nieuw te vormen team in Apeldoorn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen