Birte Steggink en Nienke Slot actief in Denemarken

Birte Steggink en Nienke Slot uit Tubbergen speelden met het Nederlands basketbalteam meisjes t/m 15 jaar (U15) afgelopen weekend een 4-landentoernooi in Aalborg te Denemarken.

Dit toernooi is de voorloper van de Europese kampioenschappen die vanaf U16 gespeeld worden. Tijdens dit 4-landentoernooi spelen de Nederlandse meiden tegen Duitsland, Denemarken en Zweden.

Birte is 15 jaar en speelt al sinds haar 6e bij Jolly Jumpers basketbal. Ze is dit seizoen geselecteerd voor zowel het Nederlands team U16 als het Nederlands team U15. “Ik begon deze zomer bij het Nederlands Team U15. Na daar een aantal trainingen mee te hebben gedaan, liep ik een vervelende enkelblessure op. Ik kon vervolgens revalideren bij het Nederlands Team U16. Ondertussen ging U15 in juni ook al op toernooi in Denemarken, waar ik jammer genoeg niet aan mee kon doen. Mijn revalidatie heeft 7 weken geduurd. Ik train nu pas 2 weken weer voluit. Woensdag 3 augustus vertrok U16 naar het EK  in Roemenië. Ik heb veel pech gehad met mijn blessure, waardoor ik niet op tijd fit was om met U16 mee te kunnen naar het EK. Gelukkig kan ik nu nog wel mee met de U15 naar het 4-landentoernooi.”

Nienke Slot is ook 15 jaar en heeft dit jaar in de U18 landelijke competitie gespeeld bij Jolly Jumpers. Ze is op haar 13e voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Team U14. Vorig jaar heeft ze ook deel uit mogen maken van het U14-team. Dit jaar is ze geselecteerd voor het Nederlands team U15. “Afgelopen juni hebben wij een toernooi in Kopenhagen gespeeld. We speelden elke dag twee wedstrijden en hadden als tegenstanders Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland. Tijdens dit toernooi kwam ik er achter dat op internationaal niveau alles veel sneller gaat dan in onze reguliere competitie. Over het algemeen hebben we een goed toernooi gespeeld. Ons doel is om ook dit toernooi met een goed resultaat af te sluiten!”

Het toernooi is terug te kijken via https://www.youtube.com/channel/UCC4yuMWo15kwYD_PaVc2Bcg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen