De Tukkers 1 wint in Enschede en bekert door

Na de verliespartij van afgelopen dinsdag, moest De Tukkers 1 afgelopen zondag winnen om door te gaan in de beker. De ploeg uit Albergen deed dat door met 1-2 te winnen van FC Aramea.

In de beginfase was het de thuisploeg met het meeste balbezit. De Tukkers 1 stond goed georganiseerd en gaf niks weg. Gaandeweg de eerste helft namen de zwart-witten het initiatief over en kreeg het een paar goede mogelijkheden. Het was Stijn Boswerger die de score opende. Zijn cornerbal viel over de doelman prachtig de verre hoek in: 0-1.

De Tukkers 1 bleef goed voetballen en Aramea kwam er niet meer aan te pas. Jelle Hulskotte maakte er 0-2 van door een vrij trap vlak buiten het strafschopgebied binnen te schieten.

De Tukkers 1 was na de rust niet meer zo nauwkeurig in de passing en het won minder de duels dan in het eerste bedrijf. Aramea had het overwicht, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. De aanvoerder van de thuisploeg had een goede vrije trap in huis. Doelman Daan Keupink stond echter goed opgesteld en redde goed. Een kwartier voor tijd werd de marge teruggebracht tot 1 doelpunt. Een schot van afstand werd in de rebound binnengeschoten: 1-2. De Albergse ploeg hield daarna goed stand en trok de zege over de streep. Op basis van het onderlinge resultaat gaat De Tukkers 1 door in de beker.

Volgende week zondag begint de competitie. De Tukkers 1 speelt om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen Victoria’28 in Enschede.