Rosanne Maathuis maakt er een familiefeestje van

Foto: Stal Maathuis

Na de tweede plaats van haar broertje Lars in de categorie AB won Rosanne Maathuis de Hippiade-titel pony’s springen klasse B, categorie DE. “Ik had niet verwacht hier te winnen vandaag. Ik ben heel blij. Het maakte mij niet uit of ik beter zou zijn dan mijn broertje.”

Britt Schuttelaar won zilver, Anne Wijngaard reed naar brons in de laatste rubriek van de Hippiade-dag op 2 september.

Super

“Super gereden”, was het jurycommentaar na de barrage van Rosanne Maathuis en haar 22-jarige schimmelpony Palop. “Hij is nog super fit. Hij is lief en een goede pony”, prijst Rosanne Maathuis haar kampioenspony. “Volgens mij heeft hij ook al wel in het Z gelopen. Ik mag nu met hem naar het L. Ik rijd thuis met mijn vader Bart en af en toe ga ik naar de clublessen.”

Rosanne en Lars zijn de kleinkinderen van wijlen Jan Maathuis uit Geesteren, zelf 5 keer Nederlands kampioen en een wereldwijd bekende paardenhandelaar.

Britt Schuttelaar treedt met de tweede plaats in de voetsporen van haar zus Beau die bij de pony’s en bij de Children een succesvolle loopbaan heeft. “Mooi gereden”, liet de jury via de microfoon weten. Britt reed met Rody. Anne Wijngaard en Narco waren met 80 stijlpunten goed voor brons.

Uitslag springen B, categorie DE

  1. Rosanne Maathuis (Geesteren), Palop, 0 – 0, 84,5 punten (PC Sint Joris, Geesteren)
  2. Britt Schuttelaar (Tegelen), Rody, 0 – 0, 82,5 punten (PC Tommix, Baarlo)
  3. Anne Wijngaard (Rijen), Narco, 0 – 0, 80 punten (PC de Kleine Heraut, Rijen)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen