Jolly Jumpers 1 verliest nipt

Gistermiddag om 17.30 uur stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor het eerste damesteam van Jolly Jumpers tegen Cangeroes uit Utrecht, een team met veel ervaring en lengte. En een best pittige tegenstander dus.

Afgelopen week hebben de Tubbergse dames hard getraind op de defence. Het doel van deze wedstrijd was dan ook om een strakke defence neer te zetten met een snelle transitie naar de offence. In de eerste helft werd dit goed nagestreefd. Wanneer er geen fast-break gespeeld kon worden, werd de aanval goed opgezet. De lengte van de Cangeroes werd omzeild door zowel snelle passing, goed vrijlopen en de schoten die vielen in het voordeel van Jolly Jumpers 1. De thuisploeg zat gedurende de eerste helft zat goed in de wedstrijd. Iedereen van het 12 koppen tellende team heeft haar steentje bijgedragen. De strategische wissels van trainer/coach Richard Steggink en assistent-coach Janine Vissia pakten goed uit. Dit resulteerde in een voorsprong van 4 punten na het 2e kwart.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Cangeroes kreeg meer kans om de aanvallen goed af te ronden. Helaas vielen de ballen bij Jolly Jumpers 1 niet zoals dat voor de rust het geval was. Daarnaast werd het spel fysieker en daar moet het Tubbergse team nog aan wennen. Een verre driepunter van Cangeroes zorgt voor een zenuwslopend einde. Een laatste score van Jolly Jumpers 1 mocht de wedstrijd niet meer redden. Na het fluitsignaal staat het scorebord op 60-62.

De promotiedivisionist uit Tubbergen draagt haar verlies goed. Er wordt positief op de wedstrijd teruggekeken. Hard werken en goed samenspel heeft ervoor gezorgd dat het tot de laatste 5 minuten op voorsprong kon staan. De wedstrijd duurt voor hen helaas net iets te lang.