Jolly Jumpers 1 wint ook in Wijchen

Gistermiddag zijn de leden van het eerste damesteam van Jolly Jumpers afgereisd naar Wijchen.

De formatie uit Tubbergen begon met een rommelig eerste kwart tegen het plaatselijke Wyba. De bezoekende dames werden verrast door een felle verdediging aan de kant van de thuisploeg en moesten vooral wennen aan de nieuwe tactieken, ingevoerd door trainer/coach Richard Steggink. De stand aan het eind van het eerste kwart was 13-15.

De Tubbergse dames begonnen het tweede kwart sterk met een zoneverdediging. Hierdoor kwamen ze langzaam op gang en gingen ze de rust in met een stand van 18-25.

Na rust begon Jolly Jumpers 1 sterk aan de tweede helft. Waar voor de rust de schoten niet vielen, gingen ze nu wel door het netje. De bezoekers liepen ver uit door de vele steals die vervolgens goed benut werden. Ook kwam Wyba in foutenlast, waardoor de Tubberger ploeg vaak op de vrijeworplijn kwam te staan. Eind van het derde kwart stond de stand op 26-42.

De dames uit Tubbergen verloren hun concentratie even in het vierde kwart, waardoor ze een aantal punten tegen kregen van Wyba. Nadat de concentratie terug kwam, herpakte Jolly Jumpers 1 zich goed en eindigde de wedstrijd in een mooie stand van 35-52.

Volgende week speelt Jolly Jumpers 1 om 19.45 een thuiswedstrijd. Ze staan dan tegenover de tweede damesploeg van Grasshoppers.